Index Vakbarát Hírportál

Neymar olyat tett a BL-ben, amit eddig csak egyvalaki. Ki nem találná, ki volt a másik

2015. május 13., szerda 09:47

A keddi duplája után már kilenc gólnál jár az idei BL-ben Neymar, de a formaidőzítését jól mutatja, hogy a kilencből hatot a Barcelona legutóbbi négy mérkőzésén, vagyis a negyeddöntőkben és az elődöntőkben lőtt.

Párizsban ő lőtte az első a PSG-nek, majd a visszavágót egyedül döntötte el, a Bayern ellen ő adta meg Barcelonában a kegyelemdöfést, Münchenben pedig ő fordított az első félidőben negyed óra alatt, ami végképp elintézte a németeket.

Neymar előtt csak egy játékosnak sikerült egy szezonon belül mindkét negyed- és elődöntőben betalálnia, de ha a brazil gólt lő a döntőben, alighanem olyan rekordot állít fel, amit nagyon sokáig nem döntenek meg. Neymar egyébként a szezonban már 37 gólnál jár 41 meccsen, ezzel eggyel több gólt lőtt, mint Samuel Eto'o a legjobb barcelonai szezonjában. A Messi-Suárez-Neymar támadósor a 114 góljával már messze a valaha volt legeredményesebb Barcelona-csatársor: korábban a 2008-09-es Eto'o-Thierry Henry, Lionel Messi, illetve a 2011-12-es Pedro, Messi, Alexis Sánchez hármas jutott kerek 100 gólig.

Neymar a Bayern ellen

De hogy ki volt az, akinek Neymar előtt ez sikerült? Nagy meglepetésre nem a legnagyobb csatárok között kell keresni az illetőt, Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, de még csak Messi sem jutott el eddig, Fernando Morientes viszont igen, 2004-ben, a Monacóval.

A Monaco abban a szezonban döntőig ment, ahol 3-0-ra kikapott José Mourinho Portójától. A negyeddöntőben a Real Madridot, az elődöntőben pedig a Chelsea-t intézték el meglehetősen gólgazdag párharcokban, hiszen a spanyolok ellen 5-5-tel, az angolokkal szemben pedig 5-3-mal jutottak tovább.

Morientes, aki abban a szezonban kölcsönben volt a Realtól a Monacónál, mind a négy meccsen egy-egy gólt lőtt, ebben tehát elmarad a hatgólos Neymartól. De hogy a brazil ki ellen próbálkozhat majd a június 6-i döntőben Berlinben, az majd csak este derül ki.

Rovatok