Index Vakbarát Hírportál

Senkinek se kellő BL-csúcsot döntött Evra

2015. június 7., vasárnap 14:24

A 34 éves Patrice Evra szombaton az ötödik BL-döntőjében lépett pályára, a 64-szeres válogatott védő kvalitását mutatja, hogy 2004-ben volt az első döntője, vagyis 11 év különbséggel is képes volt eljutni a csúcs közelébe.

Ez viszont önmagában még nem annyira egyedülálló, mint az a rekord, amit a szombati, 3-1es vereséggel állított be: merthogy

ez volt Evra negyedik elbukott BL-döntője, ennyit pedig senki nem tudott még összehozni.

A mérkőzés előtt igen komoly holtversenyben volt a francia olyanokkal, mint Edgar Davids (Ajax, Juventus), Alessandro Del Piero (Juventus), Didier Deschamps (Juventus, Valencia), Paolo Maldini (Milan), Paolo Monteiro (Juventus), Alessio Tacchinardi (Juventus) vagy épp Edwin van der Sar (Ajax, Juventus, Manchester United).

Evrának korábban 2004-ből (Monaco), illetve 2009-ből és 2011-ből (mindkettő Manchester United) volt már elvesztett döntője, igaz, az angolokkal 2008-ban megnyerte a sorozatot, nem teljes kudarc tehát a mérlege.

A négyből három vereség ráadásul a Barcelona ellen jött, ezzel a katalánok három legutóbbi BL-sikere Evra csapata ellen jött össze.

Rovatok