Index Vakbarát Hírportál

Böde bombája jobb, vagy a megye III.-as Szasza szabadja?

2016. január 5., kedd 20:11

Kié az év gólja 2015-ben?

  • 1018
    Priskin Tamás
  • 827
    Németh Szasza
  • 420
    Böde Dániel
  • 412
    Birtalan Botond
  • 296
    Németh Krisztián (Portland)
  • 199
    Kleinheisler László
  • 182
    Gera Zoltán
  • 122
    Szöllősi Tamás
  • 106
    Stieber Zoltán
  • 27
    Németh Krisztián (Orlando)

A Puskás-díj mintájára 2011 óta megválasztják az Év magyar gólját is, a Four Four Two szakmai stábja most közzé tette a 2015-ben szerzett tíz legjszebb magyar találatot. Ezek közül már csak három (Böde Dániel, Priskin Tamás és Németh Krisztián Portlandnek lőtt gólja) verseng az első helyért, de mi kíváncsiak vagyunk arra, önök hogyan szavaznának a teljes listát ismerve.

Az Év magyar gólját már a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen ítélik oda, a díjat a Sportcsillagok Gálaestjén adják majd át egy tíztagú zsűri döntése alapján.

Oyan gólok kerülhettek fel a listára, amelyeket Magyarországon szerzett bármilyen nemzetiségű játékos bármilyen osztályban, vagy magyar labdarúgó szerzett bárhol a világon. Nem csak a gól szépsége, hanem jelentősége és fontossága is szempont.

A listára megye III.-as gól és a válogatott Eb-selejtezőjén szerzett találat is felkerült, de a már az Egyesült Államokban is gólszépségversenyt nyerő Németh Krisztián is.

Nézzük a listát!

Az akkor még NB II.-es Békéscsaba játékosa, Birtalan Botond oxival lőtt gólt a Gyirmótnak márciusban.

Gera Zoltán augusztuban szerzett góljában nem is a lövés, hanem a levétel igazán bravúros

 Németh Krisztián két góllal is felkerült a tízes listára, a Portland ellen szerzett találata az Év gólja lett az MLS-ben.

Szavazzon Németh Krisztián góljára

Az Orlando ellen nagy gólt lőtt, rettenetesen bevarrta a pipába.

Németh Krisztián az Orlando ellen nagy gólt lőtt

2015 leginkább arról marad emlékezetes a szurkolónak, hogy a magyar válogatott 1986-óta újra kijutott egy világversenyre. Az Eb-selejtezőkön szerzett gólokból négy is bekerült a legjobb közé. Nézzük ezeket időrendben.

Júniusban Stieber Zoltán a finnek ellen rúgott irtózatosan nagy gólt a meccs 82. percében, és ezzel nyert 1-0-ra a válogatott.

Stieber gólja Finnország ellen (és Dárdai öröme)

Böde Dániel októberben tért vissza a válogatottba, és a Feröer-szigetek ellen a csapat húzóembere lett, két gólt is lőtt, a második egy nagy bomba lett a léc alá.

A válogatott Norvégia ellen, pótselejtezőn harcolt ki a továbbjutást, az első meccsen az újonc Kleinheisler László lett a nyerőember.

A visszavágón Priskin Tamás szerezett emlékezetes gólt.

A listára két olyan találat is felkerült, amit a megyei bajnokságokban szereztek. A megye III.-ban futballozó, ágfalvai Németh Szasza tökéletes szabadrúgáslövő.

A megye I.-ben a Híd SC játékosa, Szöllősi Tamás ollózott bravúrosan, de a gólját megelőz két átadás sem semmi.

Rovatok