Index Vakbarát Hírportál

MU, City, Chelsea: Guardiola?

2016. január 5., kedd 14:29

Pep Guardiola egy tévéinterjúban elmondta, miért döntött úgy, hogy elhagyja a Bayern Münchent, és megerősítette azt is, hogy Angliában akarja folytatni a karrierjét. 

"Egyszerű okból nem hosszabbítottam a Bayernnél. Egy Premier League-klub menedzsre akarok lenni. Még nem döntöttem el, hogy melyiké."

A Premier League-ben az idény végén a Manchester Citynél, a Manchester Unitednél és a Chelsea-nél is üresedés lehet: Pellegrini és Van Gaal helye bizonytalan, a londoniaknál Hiddink csak a nyárig marad.

Az utóbbi időben leginkább a Cityvel hozták kapcsolatba Guardiolát, de állítólag a Chelsea is ostromolja. A MU is csábító lehet, a három közül ez a legtradicionálisabb klub, ami már három éve keresi Alex Ferguson utódját.

Hova menjen?

  • 6810
    Manchester United
  • 2020
    Manchester City
  • 1745
    Chelsea

Guardiola egyúttal megköszönte a Bayernnek, hogy bíztak benne, amikor kinevezték, de úgy érzi, újabb kihívásra van szüksége. 

Három éve lett a Bayern München edzője, azóta kétszer nyerte meg a Bundesligát, egyszer a Német Kupát, és kétszer jutott el a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. Bajnokok Ligáját nem tudott nyerni velük, de ez tavasszal még összejöhet. 

Rovatok