Index Vakbarát Hírportál

Ha kétszázan meghalnak, lemond a közlekedési miniszter

2016. január 5., kedd 10:00

Egervári Sándort karácsony után nevezték ki a Diósgyőr vezetőedzőjének, az M4-nek interjút adott hétfő este. (A műsor első órájának végén pörögnek fel az események.)

Természetesen azt nem kérdezték tőle, elegánsnak gondolja-e Bernd Storck megsorozását, amit a norvég meccs előtt tett. Egervári megosztó személyiségnek nevezte kollégáját, és döbbenetes dolognak tartotta a szakmai stáb elbocsátását.

Egervári a sok maszlag – három csodálatos évet töltött el a kispadon  mellett visszautalt az amszterdami 1-8-ra, és hogy a hatodik gól, vagyis Devecseri öngólfejese után már tudta: le kell mondania.

„Közlekedési miniszternek illik lemondania, ha vasúti szerencsétlenségben 200 ember meghal. Ilyen tragédiaként élte meg az ország a vereséget” – jelentette ki utolsó vb-selejtezős meccséről.

Értekezett arról is, hogy lehetett építeni az általa lerakott alapokra, mert a norvégok elleni, 2-1-es sikerrel megvívott pótselejtezőn a „14 pályára lépőből 11 ott volt nálunk a keretben.

Ilyenkor érdemes odaírni az amszterdami kezdőt, és Storck utolsó csapatát.

Sehogysem jön ki, melyik 11 játékosra gondol, de hát semmi meglepő nincs a szövegében – sokszor fogjuk még hallani –, mert már a novemberi meccsen kifejtette, hogy egy folyamat eredménye a győzelem.

A Sport7fő ezek után még jobban bedurrantotta a kazánt, mert megszólaltatta Pintér Attilát is, akit Mezőkövesden szólaltattak meg, hiszen az ottani másodosztályú csapatnál kapott állást.

A másik géniusz régóta vallja, hogy a magyar labdarúgásban csak ideig-óráig fognak össze az emberek. A mondatfűzésén nemigen segített a felcsúti VIP-ben eltöltött idő, de az különösen tetszett, hogy az élet a válogatottnál is őt igazolta. Hiszen összetartások vannak.

Ezek minőségével teljesen felesleges foglalkozni, hiszen Pintér nyilván ugyanazokat a nézeteket vallja, amit Storck, hagyományosan a német iskola megtestesítője.

Az is megszokott, hogy a sikerből követeli a részét. „Az itthon lévőkre kell építeni” – nyomatékosította ezúttal is.

Ha megnézzük az imént felvázolt kezdőt, már láthatjuk is, mennyire igaza van, hiszen öt játékos is a magyar ligában futballozik.

Az ő egyetlen kezdőjéről is érdemes megemlékezni, abban hat itthon játszó volt. Öten amúgy akkor voltak utoljára válogatottak. Vanczák és Varga pedig perceket kapott azóta.

Rovatok