Index Vakbarát Hírportál

Csak egy olyan van nálunk, mint én, Totti

2016. január 6., szerda 10:58

3-2-re verte a Sampdoria a Genovát a városi derbin kedd este a Serie A 18. fordulójának nyitómeccsén. A rangadó különösen Antonio Cassano miatt volt érdekes, aki a mezőny legjobbja volt, két gólpasszt adott, és az olasz sajtó nagyon hosszú idő után újra dicséri.

"Újra játékban vagyok, örülök, boldog vagyok, különösen, mert fizikailag kezdek ismét formába jönni. Még az ünnepek alatt is fogytam egy kilót" - idézte őt a Gazzetta.it.

Cassanónak mindig is gondjai voltak a súlyával, és az ehhez párosuló problémás karaktere miatt mindig is zseniális, de nehezen kezelhető futballista volt. 2015 első félévében már nem is játszott, miután múlt év elején szerződést bontott a Parmával, egyik volt klubja, a Sampdoria adott neki újra esélyt a nyáron.

"Ha el akarod érni a céljaidat, áldozatokat kell hoznod. 33 évesen jöttem rá erre, jobb lett volna, mikor 20 voltam, de ez van. Új életet kezdtem" - viccelődött önmagán, mint általában szokta.

Önbizalma viszont nem változott: "Olaszországban csak egy olyan játékos van, rajtam kívül, aki szórakoztatni tud, Francesco Totti. Aki leírt engem, nem ért a futballhoz, még 33 évesen is képes vagyok meccset eldönteni".

Cassano külön megköszönte a Samp új edzőjének, Vincenzo Montellának, hogy ismét lehetőséget adott neki. "Most az játszik, aki legjobban teljesít. Az előző edzőnél, Zengánál nem így volt. Montella visszaadta a lelkesedésemet, újra szórakoztat a játék".

Ők ketten a Románál, több mint tíz éve, öt éven át csapattársak voltak, így jól ismerik egymást. Montella azt mondta, ő nem csinált semmi különöset.

"Nem tettem semmi extrát, Cassano magát motiválta, teljesített az edzéseken, fogyott, az ünnepekről is formában tért vissza. Ő mindenkinél korábban felismeri a helyzeteket, tényleg kicsit úgy, mint Totti" - dicsérte az edző.

Cassanónak a bajnokságban még nincs gólja ebben a szezonban, és nélküle a Samp is gyenge volt, még az edzőváltás után is botladoztak. A Genoa elleni sikerrel elindulhatnak fölfelé a 14. helyről, most egyelőre máris 10.-ek.

Rovatok