Index Vakbarát Hírportál

Kapufának álcázta a gólt, de megadták

2016. január 6., szerda 17:00

Nagyszerű meccs lehetett a Chievo-Roma a Serie A 18. körében, szerdán, vízkeresztkor, főleg annak, aki az elejétől nézte, de még annak is, aki csak a 80. percben kapcsolódott be. Addig ugyanis 2-3-ra állt a meccs: a Roma elhúzott 0-2-re, a Chievo egyenlített, majd a Roma újra lőtt egy gólt.

A 85. percben aztán a hazaiak remek helyről rúghattak szabadot, a volt válogatott juventusos, Simone Pepe állt a labda mögé. Ügyesen csavarta el, de a kapufát találta telibe, az ismétlést meg az elvetődő Szczęsny kapusba lőtték a társai.

Pepe hüledezve nézte az eseményeket a lövése után, elkezdett visszafutni, amikor a bíró - mindenki megdöbbenésére - gólt jelzett. Egyértelmű kapufának tűnt pedig a dolog, mígnem jött az első ismétlés, épp a gólkamerából, és jól látszott, Pepe labdáját a gólvonal mögül húzta ki a kapus, nem pedig a kapufáról pattant ki. Kapufának tűnt pedig még a hátsó kamerából is.

Ha nincs a gólvonaltechnika, ezt a gólt szinte biztosan nem adták volna meg, még jó, hogy a szezon elején már az olasz első osztályban is bevezették.

Serie A, 18. forduló:

AC Milan-Bologna 0-1 (0-0)

Chievo-AS Roma 3-3 (1-2)

Juventus-Verona 3-0 (2-0)

Lazio-Carpi 0-0

Palermo-Fiorentina 1-3 (0-2)

Sassuolo-Frosinone 2-2 (1-2)

Udinese-Atalanta 2-1 (2-0)

Rovatok