Index Vakbarát Hírportál

Két meccsről eltiltották Luis Suarezt a Barca-Espanyol után

2016. január 8., péntek 09:56

Bekerült a játékvezető Juan Martínez Munuera jelentésébe Luis Suárez, a Barcelona játékosa is a szerdai Espanyol-Barcelona kupameccs után. Spanyol lapértesülések szerint az uruguayi csatár az öltözőfolyosón tett rasszista megjegyzéseket az Espanyol játékosaira, a mérkőzés végén pedig kötekedni kezdett.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség vétkesnek találta, két meccsre tiltotta el. (3 lett volna a maximum.) Suarez így nem játszhat a szerdai visszavágón, illetve a lehetséges negyeddöntő első mérkőzésén. (A Barca-Espanyol 4-1 lett.)

Szintén rasszista megnyilvánulások miatt vizsgálódnak az Espanyol közönsége miatt is, de nem a szerdai kupameccs, hanem még a január 2-i bajnoki mérkőzés miatt, amin az Espanyol-szurkolók főként Neymart provokálták, de a Barcelonát és annak vezetőedzőjét, Luis Enriquét is osztották a lelátóról.

Az LFP, vagyis a liga jelentése szerint ez két szurkolói csoporthoz köthető, a közönség többi része mintaszerűen viselkedett.

Megszólalt az Espanyol kapusa, Pau Lopez is, aki jól láthatóan nagyon keményen odalépett Lionel Messinek a mérkőzés során. Lopez tagadta, hogy szándékosan tett volna ilyet, állítja, soha nem merült fel benne, hogy másnak sérülést okozzon. Szerinte ez is csak egy olyan eset volt, ami véletlenül történik meg a pályán, mint amikor Arda Turan fejen ütötte őt.

Rovatok