Index Vakbarát Hírportál

Bogdánt leírták Angliában az elképesztő hibája után

2016. január 9., szombat 09:57 | aznap frissítve

Az FA Kupa pénteki játéknapjának hatalmas meglepetése: a Liverpool éppen csak ki tudott egyenlíteni az angol negyedosztályú Exeter City ellen (2-2), és kivívta a lehetőséget, hogy egy megismételt mérkőzésen jusson tovább. A helyzet az, hogy a Liverpool csúfosan felsült, már rögtön a mérkőzés elején egy védelmi hibából gólt kapott, majd az első félidő végén a magyar válogatott Bogdán Ádám hatalmas potyagólt kapott.

Most mindenki a magyar kapuson gúnyolódik. Érthetően. Kiemelik, hogy vörös fejjel hagyta el a pályát, miután a félidő előtt szögletből kapott gólt, és az sem mentség, hogy úgy tűnik, mintha a kapu előtt meglökte volna egy támadó.

"The keeper has made an awful mess!" Lee Holmes restores @OfficialECFC's lead direct from a corner. #EmiratesFACup https://t.co/lnvTdeDTjA

— BT Sport Football (@btsportfootball) 2016. január 8.

Az ő nyakába varrják a kudarcot, és az angol sajtó már azt feszegeti, hogy a télen a formán kívüli Mignolet és Bogdán helyett vajon újabb kapust szerződtet-e Jürgen Klopp menedzser.

A BBC a kommentátort idézi, aki szerint hihetetlen, a kapusnak erősebbnek kell lennie, és nem engedheti, hogy a támadó megzavarja.

Erősebb vagy mint ő, s ő gyengébb mint te.

Jürgen Klopp szerint egy csoda, hogy a szögletből gólt kaptak, de nem varrta Bogdán nyakába a kudarcot, ahogy legutóbb a Watford ellen se (3-0), akkor szintén egy szöglet utáni Bogdán-hiba hozta össze a gólt az ellenfélnek, most is megvédte játékosait, mint mondta, az ő felelőssége.

Bogdán jövője?

  • 6130
    Marad második kapusnak, néhány
    meccsen véd
  • 5833
    Nem állhat többé a Pool kapujába
  • 646
    Nem az ő hibája volt

Klopp ugyanis egy teljesen felforgatott csapattal állt ki, öt teljesen újonccal a kezdőben (ezen kívül volt még egy, aki egyszer játszott az idén, egy, aki kétszer, ketten háromszor, Bogdán négyszer és Benteke 21-szer), ahogy látni lehetett, a játékosok nem nagyon találták az összhangot, a védelem is katasztrofális volt.

Ezért is szembetűnő Bogdán hibája, akinek amúgy egyáltalán nem is kellett védenie, a két kapura tartó lövésből gól lett.

Klopp nem hitte el, hogy újabb meccset kell majd játszaniuk. A magyarázata is érthető, két kemény mérkőzés vár rájuk a következő napokban a bajnokságban, az Arsenal és a Manchester United ellen, így az FA Kupa megismételt meccséről csak annyit jegyzett meg, hogy nem tud mást csinálni, ha a helyzet nem változik, ugyanezzel a gárdával áll majd ki az Exeter ellen az Anfield Roadon. Néhány új fiatalt bevethet.

Balotelli újra a Poolban?

Az angol és az olasz sajtóban azt írják, hogy Klopp tárgyal Mario Balotellivel az esetleges visszatéréséről.  Mino Raiola, Balotelli ügynöke szerint Klopp hatalmas híve Balotellinek és megpróbálja visszaszerezni.

Klopp szerint megérdemelték az egyenlítést, és az ellenfél az első támadásból gólt szerzett, addig rendben volt a játékuk, de aztán „Úristen, ez nem jó a fiatal játékosoknak”. 

A szögletgólt látványosnak és valóságos csodának nevezte, és az ellenfél játékát emelte ki.

El kell fogadnunk, amilyen helyzetben vagyunk, mondta. Az Exeter a visszavágóból eladott jegyekből és jogdíjból kb 700 ezer fontra számíthat.

Rovatok