Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: Dühít és untat a csapatom

2016. január 12., kedd 16:11

Feszült hangulatú sajtótájékoztatót tartott a kedd esti Newcastle United-Manchester United bajnoki előtt Louis van Gaal, a United edzője. Nyolc nyeretlen meccs, zsinórban négy vereség után a Swansea-t végre verte csapata az előző körben, de a hétvégi, Sheffield United elleni 1-0-ás FA Kupa-győzelem újra elbizonytalanította helyzetét a kispadon: 93. perces Rooney-büntetővel tudták csak legyőzni a harmadosztályú csapatot az Old Traffordon. Ha a kiesőhelyen álló NU-t nem verik meg, újra a tönk szélén találhatja magát.

A holland korábban mindig, még a legunalmasabb futballal megnyert, leikszelt, de néha az elveszített meccsek után is azt nyilatkozta, jól játszottak, ám végre elismerte, ez nem igaz.

"Voltak meccsek, amiket élveztem. És voltak meccsek, amik dühítettek és untattak, mert képtelenek voltunk szétzilálni az ellenfelünk védekezését. De ilyen a futball" - idézte őt az ESPN.

Az újságírók azt is a szemére hányták, hogy csak védekezik a ManU-val, miközben az mindig is a támadójátékáról volt híres, legalábbis az utóbbi 25 évben, Alex Fergusonnal.

"Nem izgat jobban a védekezés, mint a támadás, de jelenleg nem vagyunk elég kreatívak, és ez látszik is. A múltban játszottunk már jobban is, és képesek vagyunk újra megcsinálni" - felelt Van Gaal.

A harmadosztályúval való nyűglődést sem látja tragikusnak, sőt, szerinte

a ManUnited-drukkereknek örülniük kell, hogy a következő körben vagyunk, és megnyertük az utóbbi két meccsünket.

Azon lovagolt, hogy elődjével, a 2013-14-es szezon vége előtt kirúgott David Moyes-szal gyengébbek voltak: "A szurkolók tudják, hogy nem játszhatunk mindig fantasztikusan. Ez régebben is így volt. Sajnálom, de ez így van".

A MU 20 meccs után ötödik a bajnokságban 33 ponttal, három ponttal a negyedik Tottenham, kilenccel a vezető Arsenal mögött.

Rovatok