Index Vakbarát Hírportál

Futballistát igazol a Barca

2016. január 13., szerda 13:18

Mindkét katalán sportnapilap, a Sport.es és az Elmundodeportivo.com is biztos benne, hogy a Barcelona napokon belül újra leigazolja Nolitót, a Celta Vigo szélsőjét. A kérdés csak az, hogy kölcsönben érkezik a szezon végéig, és akkor vehetik meg, vagy azonnal kiperkálják érte a 18-20 millió eurót. A 29 éves középpályást vinné az Arsenal is, de ő egyértelműen a Barcába menne, ugyanis egyszer már játszott ott.

2008-ban vette meg őt először a Barcelona egy kiscsapatból, a 2010-11-es szezonban be is mutatkozott a felnőtteknél, de csak két meccsen játszott. Pep Guardiola nem tartott rá igényt, így eladták a Benficának, ahonnan 2013 januárjában a Granadához került, majd azév nyarán ment a Celtába.

Ahol azóta 84 meccsen 35 gólt szerzett, szélsőként.

Szeptemberben főszerepet vállalt, mikor a bajnokságban legyalulták Messiéket 4-1-re, pazar gólt csavart.

Luis Enrique Barca-edző kifejezett kérésére szerződtetik, jól ismeri, mert a 2013-14-es szezonban ő volt a Celta edzője, tehát már oda is ő vitte. Most a célja az lehet vele, hogy Neymart pihentethesse egy-egy meccsre, mert a brazil augusztus vége óta folyamatosan játszik, a bal szélen állandóan ő kezdett. 24-szer szerepelt a szezonban, és egy kivételével végig is játszott.

Nolito lesz az első 2014 nyara óta, aki szerződtetése után azonnal pályára is léphet, a Barca ugyanis kvázi ki volt zárva az előző két átigazolási szezonból: pontosabban igazolhatott, csak azokat nem játszathatta 2016. január 4-ig a FIFA büntetése miatt. Arda Turan és Aleix Vidal így az előző öt hónapot tétlenül, csak edzéssel töltötte a klubnál.

Rovatok