Index Vakbarát Hírportál

Ipari mennyiségben termelik a Barcának a büntetőket

2016. január 17., vasárnap 22:22

Lionel Messi büntetőgólja nyitotta a sort a Barcelona és a Athletic Bilbao közti mérkőzésen a gólokat nézve: az argentin csapata 10. tizenegyesét értékesítette már a bajnokságban 20 meccs után. Korábban csak három csapat jutott eddig a spanyol bajnokságba 20 forduló után 10 büntetőhöz, pontosabban egy csapat háromszor: 1950-51-ben, 1989-90-ben és 1990-2000-ben is a Barcelona érte el ezt.

Összehasonlításképp a Real Madrid 5, az Atlético Madrid pedig 1 büntetőt lőhetett eddig a szezonban, de ha egy csapat annyit támad, mint a Barcelona, akkor nyilván büntetőkhöz is gyakrabban jutnak.

Azt pedig, hogy mennyit támadnak, az Athletic Bilbao ellen is megmutatták, a lefújásig ugyanis összesen hat gólt pakoltak be Iago Herrerín kapujába, aki a 4. percben kiállított kapust, Iraizozt, illetve az emiatt lecserélt Iker Muniaint váltotta.

A Barcelona hat góljából talán Neymar kontra végén szerzett találata volt a legszebb, bár az MSN-csatársor most is kitett magáért, hiszen az argentin és brazil egy-egy gólja mellett Luis Suárezt mesterhármast szerzett – rajtuk kívül csak Ivan Rakitic tudott gólt lőni a címvédő csapatból.

6-0-s győzelmével a Barcelona, amelyben Messi a kezdés előtt bemutatta a telt házas Nou Campnak ötödik aranylabdáját, továbbra is őrzi második helyét a tabellán, de egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az őket két ponttal előző Atlético.

Rovatok