Index Vakbarát Hírportál

Látott már ilyet? Kiszivárgott a MU-klasszis 80 millió eurós szerződése

2016. január 20., szerda 13:04

Múlt nyár végén mi is morfondíroztunk azon, mennyiért is szerződött az akkor 19 éves Anthony Martial a Monacótól a Manchester Unitedhez, mert az angol és a francia lapok is pedzegették, hogy az elismert 50 millió euró csak a transzfer alaptétele. Arról pletykáltak, még 10 millió jár a Monacónak, ha Martial egy szezonban legalább 25 gólt lő, még 10, ha eléri a 25 válogatottságot és még 10, ha megnyeri az Aranylabdát a következő négy évben, amíg a Uniteddel kötött szerződése érvényes. Vagyis az átigazolása 80 millió eurót érhet a Monacónak.

Részigazságok ezek, ugyanis a napokban a Football Leaks nevű oldal lehozta - a Mirror, a Telegraph és még sok más angol meg francia újság pedig átvette - a Monaco és a MU között létrejött teljes Martial-szerződést, amiből kiderül az igazság.

Az 50 milliós alapról sosem volt vita, arról annyi derült ki, hogy két részletben kell utalnia a ManU-nak: 20 milliót három napon belül kellett kicsengetnie, 30 milliót idén július 1-ig.

Megvannak továbbá a 10 milliós tételek is, csakhogy kicsit másképp, mint gondoltuk, azaz:

Fontos, hogy mindegyik tételnél kikötik, hogy az alatt kell teljesülnie, amíg "a futballista a Manchester Uniteddel szerződésben van", vagyis nem az alapból kötött négyéves megállapodásuk időtartama alatt, hanem az időkorlát kitolódik, ha közben hosszabbítanak vele.

A lényeg, hogy ezekkel a feltételekkel még annál is könnyebben 70 millió euróra szökhet Martial ára, mint eddig gondoltuk.

Félév alatt 6 válogatottsága gyűlt össze, pontosabban már november 17-ig, és 8 gólnál jár eddig a Unitedben. A 25 egyik kategóriában sem mutatkozik különösebben nehéznek.

Az Aranylabda-jelölés a legnehezebb, de ez sem lehetetlen.

Kisstílű bosszú Fehérváron?

A Fehérvár AV19 jégkorong csapatának honlapja kedden tette közzé a klub és Sofron István jégkorongozó ügynöke közti levelezést. Nyilván sértődöttség is vezérelhette a fehérváriakat, mivel Sofron végül nem ide, hanem a rivális Klagenfurtba igazolt. Bár a háttérben a pénzügyi ellentétek álltak, azért az nagyon nem szokványos, hogy ilyet nyilvánosságra hozzanak.

A két forrás: a Fehérváré, és a Sofron-interjú

Martial már az 50 millióval is minden idők legdrágább tinédzsere, a 70-nel végképp az lehet, hacsak persze addig nem adnak valaki nagyon fiatalért még ennél is többet. Egyelőre nem látszik, hogy ki lehetne ez, de a mai futballban bármi megtörténhet, főleg pénzügyi szempontból.

Contrat Anthony Martial publié par Sport24.com

Rovatok