Index Vakbarát Hírportál

Neymar láthatatlan csele kellett a gólhoz

2016. január 21., csütörtök 11:22

Nyert a Barcelona Bilbaóban 2-1-re a kupanegyeddöntő első meccsén, szerda este, írtunk már erről meg arról is, hogy az első gólhoz nagy hiba kellett, a kapus elvétette a labdát, így Neymar előtt kihagyhatatlan lehetőség adódott.

Így is van, viszont az a hiba nem fordult volna elő, ha nincs már akkor a labda mögött a gólszerző. A két hátsó kamerából lehetett csak látni, mit is csinált a brazil: azt, amit legzseniálisabb gólpasszánál már megcsinált a brazil válogatottban, hogy direkt nem ért hozzá a labdához. Sőt, szándékosan a labda mellé tette a lábát, a kapus viszont arra számított bele fog érni, és oda csúszott, ahová a labdát várta. Majdnem eltalálta így is, de csak beleért, a labda továbbgurult, Neymar pedig köszönte szépen.

Neymar gólja az Athletic Bilbaónak 20/1/16

Végülis egy klasszikus testcsel volt ez is, ami 100 százalékra bejött.

Neymarnál a gólja ellenére is nagyobb estéje volt Andres Iniestának, aki úgy döntögette a védőket, ahogy Neymar szokta. Nem jellemző rá, de most direkt élvezte, hogy nem tudják tőle elvenni a labdát, a második félidőben az egyik körkörös szólója a végletekig felidegelte a bilbaói védőket.

Rovatok