Index Vakbarát Hírportál

Guardiola titkos tárgyalása a ManUniteddel

2016. január 22., péntek 09:51

A párizsi Bristol Hotelben találkozott egymással Pep Guardiola és a Manchester United vezetősége, értesült a France Football magazin. Az érintettek titokban egyeztettek arról, hogy a szezon végén a katalán edző átvehetné az angol csapatot, ami meglehetősen nehéz napokat él, mióta 2013 nyarán Alex Ferguson leköszönt a kispadról.

Guardiola jelenleg a Bayern Münchent edzi, de pár hete közölte, nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró szerződését, és három év után távozik. Az ok: a Premier League-ben akar dolgozni, ezt is ő mondta el.

Azonnal összehozták a Manchester Cityvel, ahol két régi barcás kollégája van most klubvezetői pozícióban, ám ő kijelentette, hogy még nem egyezett meg senkivel.

Amennyiben a Unitedhez megy, az véget vet Louis van Gaal manchesteri karrierjének, bár a megállapodása csak 2017 nyarán fut ki. Szenvedett vele a csapat december, a kirúgás szélére sodródott, megúszta, de a csapat játéka továbbra is átlag alatti. A napokban arról írtak Angliában, hogy csak két évig maradna három helyett, ami egybe vágna Guardiola nyári érkezésével.

Rovatok