Index Vakbarát Hírportál

Lelépett a Barcából, hármasával lövi a gólokat a tinédzser

2016. január 25., hétfő 13:52

Négy első osztályú futballmeccset játszott a 2015-16-os szezon kezdetén Antonio Sanabria: kettőt 2014 tavaszán a Sassuolóban, kettőt az egész 2014-15-ös idényben a Romában. A balul elsült Serie A-s kitérő után nem csoda, hogy múlt nyáron visszatért Spanyolországba a paraguayi csatár.

Sanabriát ugyanis a Barcelona hozta Európába, 2009-ben, 13 évesen - mint anno Messit -, és költöztette híres akadémiájára, a La Masiára. Szépen lépdelt is fölfelé, 2012-ben, 16 évesen már edzett a nagycsapattal is, 2013 novemberében a Barca meg akarta hosszabbítani a szerződését.

Csakhogy Sanabriát ekkor már zsíros profiszerződéssel csábította a Roma, ami a tavaszra Sassuolóba kölcsönözte ki, nyártól pedig Tottiék csapattársa lett. Borzasztóan sikerült viszont első évada, csak kétszer játszott, így kölcsönadták a Sporting Gijónnak.

Sanabria mesterhármasa a Las Palmasnak

Jócskán alább kellett adnia, de ez nem szegte kedvét, 14 bajnokin 9 gólnál jár a kis spanyol klubnál. Kétszer mesterhármast szerzett, egyszer duplázott, egyszer pedig egy gólt rúgott a 19 éves tinédzser. Decemberben a Las Palmast intézték el 3-1-re a góljaival, most hétvégén pedig a Real Sociedadot, 5-1-re, az újabb triplájával.

Nem is gyenge gólokat lőtt, az első szerencsésen indult, de a kapus kicselezése már pazar, a harmadik meg olyan, ahogy meg van írva.

Rovatok