Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal másodszor mondott le, sosem volt ilyen közel a távozása

2016. január 26., kedd 10:41

Ellentétes értesülések a brit sajtóban, a BBC cáfolja, hogy a kirúgás szélén áll.

A decemberi erőltetett menet, a zsinórban négy vereség után az angol sajtó szerint felajánlotta lemondását Louis Van Gaal a Manchester United vezetőinek, ám nem fogadták el azt.

A hétvégén a Unitedet otthon verte 1-0-ra a Southampton, és a lefújás után a holland edző ismét lemondott, állítja a The Telegraph. Ed Woodward igazgató viszont rábeszélte, hogy ne döntsön azonnal, így vasárnap a tréner hazautazott Hollandiába, hogy megbeszélje a történteket a családjával, értesült az újság.

Kedden, azaz ma tér vissza, és Woodward újra leül vele egyeztetni. Nem kizárt, hogy Van Gaal folytatja, de

minden eddiginél nagyobb esély van rá, hogy nem gondolja meg magát, és ezúttal már el is fogadja a távozási szándékát a klub legfőbb vezetője.

Woodwardnak ugyanis rettentően kínos lehet, hogy amikor átvette David Gilltől a pozíciót 2013-ban, Alex Ferguson távozásakor, már a második edzőt kell menesztenie. Ő bólintott ugyanis David Moyes kinevezésére akkor, az Evertontól elhozott menedzsert aztán alig 10 hónap után elküldték.

Moyest Ferguson nagyon támogatt, Van Gaal viszont már egyértelműen Woodward ötlete volt, és mostanra kiderült, hogy ő sem vált be. A tulajdonos Glazer-családnál így megreccsenhet Woodward pozíciója, ha újabb edzőt kell kirúgni többmillió fontos bánatpénzzel.

A szombati zakó után fütyülte ki először a hollandot az Old Trafford teljes közönsége, és először ismerte el a tréner, hogy a ManUnited népének igaza van.

Az időpont is ideális a menesztésre, pénteken lesz a csapat következő meccse, az FA Kupában, ami jóval kevésbé fontos, mint a bajnokság, ráadásul másodosztályú ellenfélhez, a Derby Countyhoz mennek. Utódjának lenne egy szusszanásnyi ideje összekapni a keretet a következő Premier League-meccsük előtt, ami jövő kedden lesz, otthon, a Stoke ellen.

Ha megy, mostani másodedzője, a klublegenda Ryan Giggs azonnal átveheti a helyét, kérdés, hogy mennyi időre: valószínűleg Woodward már egyeztetett Pep Guardiolával, hogy a nyáron választaná-e őket. A volt barcás a Bayern Münchent biztosan otthagyja, Angliába akar menni, és versenyeznek érte a Premier League-klubok. Képben van José Mourinho is, akinek még mindig élete álma, hogy MU-menedzser lehessen, úgy tudni, bejelentkezett az állásra. Woodward viszont balhéi miatt nem nagy rajongója a portugálnak, aki szabad, decemberben vált meg tőle a Chelsea.

UPDATE: A BBC megcáfolta a The Telegraphot, klubközeli forrásokra hivatkozva állítja, Van Gaal nem mondott le, és kedden nem is tárgyal Ed Woodwarddal, pláne, hogy az Londonban van, míg a holland edzést vezényel Manchesterben.

Rovatok