Index Vakbarát Hírportál

A Real-elnök ördögi terve Neymar megszerzésére

2016. január 27., szerda 10:58

Figóhoz hasonlóan elcsábítaná a Barcelonától a brazilt.

Állítólag Zürichben, az Aranylabda-átadás idején titokban találkozott a Real Madrid képviselője Neymarral és az apjával, hogy tapogatózó tárgyalásokat kezdjenek a Barca-futballista átigazolásáról. A madridi sajtó hozta az infót, amit aztán Neymar apja cáfolt, ám most a barcelonai Sport.es állítja, hogy Florentino Perez Real-elnök komolyan kiszemelte a világ egyik legjobbját.

A terve:

  1. Nyáron eladja Cristiano Ronaldót
  2. 35 millió eurós éves gázsit ajánl Neymarnak, ötéves szerződéssel
  3. Kifizeti érte a Barcának a kivásárlási záradékában szereplő 190 millió eurót

Eddig rendben is, de mivel győzi meg, hogy hagyja ott Messit és az utóbbi 10 év legsikeresebb klubját?

Azzal, hogy kapcsolatait bevetve elintézi neki, hogy ne büntessék meg a folyamatban lévő adócsalási ügyében.

Neymarnak tavasszal kell vallomást tennie a bíróságon, mert az üzlet, amikor a Barcelona megvette a Santostól két és fél éve, nem volt tiszta. A mintegy 90 millió euró feléről hallgatott a klub és a futballista menedzsere, aki az apja, és csak félévvel később derült ki, mennyi is volt valójában. A Barca-elnök Sandro Rossell belebukott, két éve lemondott, és eltűnt a közéletből.

Neymar lába alatt különösen forró lehet a talaj, mert egy másik barcást, Javier Mascheranót múlt héten ítéltek egy év börtönre egy nagyságrendekkel kisebb adócsalási ügyben. Vagyis kizárt, hogy megússza, hacsak nem veszi igénybe Perez segítségét.

A Real-elnök 2000-ben azzal került hatalomra, hogy elhozta a Barca akkori legjobbját, Luis Figót. Jövőre elnökválasztás lesz a Real Madridnál, valamit addig virítania kell, mind eredményekben, mint játékosigazolásban.

Szeretné, hogy összejöjjön a terv?

  • 8170
    Nem
  • 3224
    Igen

Nem tudni, a fenti terv valóban igaz-e - természetesen senki nem erősítette meg az értesülést - , de a Real Madrid pár hete kapott büntetése keresztülhúzhatja Perez számításait.

Rovatok