Index Vakbarát Hírportál

A Real Madridé lesz a világ legdrágább meze

2016. január 29., péntek 09:28

A spanyol Marca című lap úgy tudja, már csak néhány technikai részlet és az aláírások hiányoznak arról a szerződésről, amelyet a Real Madrid és az Adidas készül kötni. A megállapodás értelmében a sportszergyártó szállítja majd a Real mezét a következő tíz évben, méghozzá szezononként 140 millió euróért.

Ezzel a madridi klub meze éri majd a legtöbbet a világon. Az eddigi csúcsot a Manchester City tartotta, a Nike által szállított sportruházat éves szerződése 98 millió eurót ért.

A Bayern tavaly írt alá 15 évre szóló szerződést az Adidasszal. A 2030. július 30-ig tartó megállapodást - németországi hírek szerint - összesen 900 millió eurót hoz a bajor klub konyhájára. Az első évben ez valamivel több, mint 60 millió eurót, majd később 90 millió körüli összeget.

A Real Madrid alighanem a Barcelona és a Bayern katari fegyverkezése miatt volt kénytelen több pénzt kicsikarni a német cégtől, hiszen a két csapat egyaránt 240 millió eurós szponzori szerződést kötött katari partnerével – a Barcelona a Qatar Airwaysszel, a Bayern pedig a dohai repülőtérrel.

Rovatok