Index Vakbarát Hírportál

Guardiola új szabályokkal fenyítette be a Bayern-futballistákat

2016. január 29., péntek 14:01

Nincs jó hangulat mostanában a Bayern öltözőjében, és ennek az az oka, hogy Pep Guardiola elégedetlen néhány játékosa hozzállásával - állítja a német Bild és a Kicker.

Az újságok szerint az edző a karácsonyi szünet után akadt ki, amikor páran túlsúlyosan érkeztek vissza, másokat az éjszakai kimaradásaikért kritizált. Az egész keretnek aztán emailben hívta fel a figyelmét a követendő normákra, például, hogy vegyenek vissza az éjszakázásból.

Guardiola azt is kéri a játékosaitól, hogy az edzés nélküli szabadnapjaikat se utazgatásokra használják fel, hacsak nem feltétlenül szükséges, külföldre pedig egyáltalán ne menjenek.

A tréner decemberben bejelentette, hogy a szezon végén Angliába távozik, így játékosai egyre lazábbak vele szemben.

A Bayern nyert a Hamburg otthonában a tavaszi nyitófordulóban, ám csak 2-1-re, és az edző komolyan elbeszélgetett pár emberével. Elsősorban Franck Ribéry-vel és Arturo Vidallal akadtak problémái, előbbi túl gyakran jár mulatni, utóbbi pedig nem veszi túl komolyan edzéseket, sérüléséből felépülve nem készül elég keményen a visszatérésre. Nekik adódhattak súlyproblémáik is.

A Kickernek név nélkül mondta el az egyik Bayern-futballista, hogy kifejezetten negatív mostanában a hangulat köztük és az edzőjük között. Guardiola azt is szóvá tette, hogy a médiába kerültek bizonyos privát dolgok.

A Bundesliga-szakértők arról írnak, hogy Jupp Heynckes és Guardiola utolsó féléve között meglehetősen nagy a különbség, előbbi távozása harmonikusan zajlott.

Az már biztos, hogy Carlo Ancelotti lesz a nyáron távozó Guardiola utódja, bejelentették ezt is. Azt viszont, hogy Guardiola hova megy, egyelőre titok fedi. Csak az biztos, hogy a Premier League lesz a célállomás.

Rovatok