Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool megint ismétel az FA Kupában

2016. január 30., szombat 21:32 | aznap frissítve

Az élvonalbeli csapatok közül csak a Stoke City búcsúzott az angol labdarúgó FA Kupa negyedik fordulójának szombati játéknapján. A Premier League-ben kilencedik Stoke az ugyancsak első osztályú Crystal Palace otthonában kapott ki 1-0-ra, írta az MTI.

A Tottenham Hotspur, a Manchester City, a Watford és a Bournemouth idegenbeli sikerrel vívta ki a továbbjutást, a címvédő Arsenal pedig hazai pályán győzött.

A Burnley ellen 2-1-re megnyert találkozó volt az Arsenalt 1996 óta irányító francia Arséne Wenger századik FA Kupa-meccse vezetőedzőként. Minden mérkőzést figyelembe véve pedig most irányította 1100-edszer a londoniakat. Mérlege 641 győzelem, 241 döntetlen és 218 vereség.

A hosszú sérülésből visszatérő, a 71. percben csereként beálló cseh Tomás Rosicky 255 nap után lépett ismét pályára az Arsenalban. Csapata sikerszériája immár 14 mérkőzést számlál a világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatában.

Az élvonalbeli együttesek közül a West Bromwich Albion 2-2-t játszott a Peterborough-val, a Liverpool pedig gól nélküli döntetlent ért el az ugyancsak első osztályú West Ham United ellen, ezért mindkét párharcban újrajátszásra kerül sor. A Liverpool magyar válogatott kapusát, Bogdán Ádámot nem nevezték a meccsre.

A Derby County otthonában 3-1-re nyert Manchester United már péntek este kivívta a 16 közé kerülést. A Chelsea és az Everton vasárnap idegenben lép pályára az FA Kupa negyedik körében.

FA Kupa, 4. forduló

Arsenal–Burnley (II.) 2–1

Aston Villa–Manchester City 0–4

Bolton Wanderers (II.)–Leeds United (II.) 1–2

Bury (III.)–Hull City (II.) 1–3

Crystal Palace–Stoke City 1–0

Nottingham Forest (II.)–Watford 0–1

Oxford United (IV.)–Blackburn Rovers (II.) 0–3

Portsmouth (IV.)–AFC Bournemouth 1–2

Reading (II.)–Walsall (III.) 4–0

Shrewsbury Town (III.)–Sheffield Wednesday (II.) 3–2

West Bromwich Albion–Peterborough United (III.) 2–2 

Colchester United (III.)–Tottenham 1–4

Pénteken: Derby County (II.)–Manchester United 1–3 

Rovatok