Index Vakbarát Hírportál

Németh Krisztián Katarba igazolt

2016. január 30., szombat 08:51 | aznap frissítve

A Sporting Kansas City szombat hajnalban jelentette be, hogy a magyar válogatott Németh Krisztiánt eladta a katari al-Garafának. 

Az utóbbi hetekben többször lehetett hallani, hogy a 27 éves támadó elhagyhatja amerikai klubját, ahol sikeres szezonon van túl, de az azért elég váratlan, hogy Katar lett a célpont, ahova sokan csak levezetni menni. Az országban nagyon jól megfizetik ott a futballistákat. A Kansas City az átigazolási összeg kétharmadát kapja meg. 

"Sok sikert kívánunk neki, és köszönjük, hogy olyan sokat tett a klubunkért. Nagyon tehetséges játékos, aki remekül játszott a múlt szezonban, és segített nekünk megnyerni a kupát" - idézik a közleményben a klub magyar származású menedzserét, Peter Vermest. Az amerikaiak szerint az is szerepet játszott a döntésben, hogy Németh közelebb lesz az Európa-bajnokságra készülő Magyarországhoz. A kansascity.com viszont azt is megemlíti, hogy

Németh 250 ezer dollárt keresett 2015-ben, és a következő idényre szeretett volna többet kapni. 

A futballista tiz gólt szerzett a múlt idényben az amerikai csapatban, és a kupában elért találatát választották az év góljának. A magyar válogatottban is ismét állandó kerettag lett. 

Ha Németh bekerül az Európa-bajnokságra utazó keretbe, és lehetőséget kap a tornán, akkor a katariak jó pénzt is csinálhatnak belőle, tehát benne van, hogy nem lesz sokáig az országban. 

Az al-Garafa a tizennégy csapatos katari bajnokság nyolcadik helyén áll, hétszer nyerte meg eddig a bajnokságot. A csapatnak brazil, amerikai és kongói légiósa is van, és egy huszonnégy ezres stadionban játszanak. Egy 45 éves portugál Pedro Caixinha az edzőjük. Ugyanebben a bajnokságban, az al-Szadd csapatában játszik a Barcelona korábbi legendája is, a harminchat éves Xavi. 

Katarban rendezik majd a 2022-es világbajnokságot, amit rengeteg támadás ért az utóbbi években, de a stadionok épülnek, viszont nézők nem nagyon vannak, és a színvonal se túl magas. A bajnokságban dolgozott három évig Bölöni László edzőként, aki tavaly mesélt az Indexnek tapasztalatairól

Mielőtt Dzsudzsák Balázs elhagyta a Dinamo Moszkvát, vele kapcsolatban is felmerült, hogy Katarba igazolhat, mert érdeklődnek iránta onnan, de ő végül a török Bursasport választotta. 

Németh eladásával a Sporting Kansasnek mindössze két csatára maradt: Dom Dwyer és egy nemrég szerződtetett magyar, a tizenkilenc éves Sallói Dániel. A következő hetekben viszont várhatóan erősítenek majd a posztra. 

Rovatok