Index Vakbarát Hírportál

Érti, hogy miért váltott Németh Krisztián? Talán most megérti

2016. február 2., kedd 09:53 | aznap frissítve

Az amerikai futballbajnokságból Katarba szerződött a magyar válogatott Németh Krisztián. Az, hogy a magyar Európa-bajnoki-szereplés szempontjából fontos játékos egy erősebb bajnokságból egy gyengébbe szerződik, sok-sok kérdést felvet, de ahogy megszokhattuk az évtizedek alatt, itt sem minden tiszta.

Németh hétfőn a Facebookon próbálta tisztázni a váltás okait, de ha lehet így mondani, nem lettünk tőle okosabbak, és ebből a szempontból a keddi, a Nemzeti Sportnak adott interjúja sem igazít el minket. Ezért megpróbáljuk az állításokat összefoglalni.

Befutott a katari ajánlat, az amerikai klub az eladásban lett érdekelt, mert annyi pénzt kapott, amennyit senki nem ajánlott Némethért

Ezek után olyan helyzetbe került a Sportingnál, hogy a „váltás tűnt a legésszerűbb döntésnek”

Ezután nem engedték edzeni, és a közös étkezésekre sem engedték oda

Ez utóbbi, Németh által nem cáfolt pletyka alapján nem azonban úgy tűnik, hogy a klub nem a legnagyobb barátsággal vált meg Némethtől, és ő meg is erősíti, hogy megviselték az elmúlt napok.

Beszélt a katariak portugál edzőjével, Pedro Caixinhával, aki ragaszkodott hozzá, ezek után úgy érezte, „lépnie kell”.

Ezek után nem tudjuk, Németh maradhatott volna-e Amerikában, ha nincsenek nagyobb igényei, vagy egy ilyen ajánlatnál tényleg mindenkinél csak egy a szempont: a pénz.

Ha ez így van, azért sem marasztalható el a magyar futballista.

Rovatok