Index Vakbarát Hírportál

Kiütötte a City-t, bejelentkezett a PL-aranyra a Leicester

2016. február 6., szombat 15:39 | aznap frissítve

Az angol bajnokság 25. fordulója a nagyon várt rangadóval kezdődött, a Manchester City a Leicestert fogadta. Aztán a Tottenham Hotspur a Manchester Cityt megelőzve feljött a második helyre a tabellán.

A Leicester miután Liverpoolt győzte le a hét közben, három pontos előnyre tett szert, ám ha nyer a City, akkor ez a különbség eltűnik.

Már a harmadik percben érződött, nagyon messze került a sikertől a hazai csapat, miután Huth tökéletesen érkezett egy beadásra, és kapuba passzolt.

A City a folytatásban erőlködött, és ugyan volt, hogy 70 százalékban náluk volt a labda, semmire nem mentek vele.

A második félidőt Mahrez gólja nyitotta, egy szép egyéni akció végén talált be. A 60. percben pedig Huth második góljával eldöntötte a meccset.

A Leicesternek nem okozott gondot a City

Agüero a legvégén közelebb hozta a City-t, majd volt egy óriási helyzete, de akkor elvitte a kapus mellett a labdát, és nem talált kaput. Így 3-1 maradt.

A Leicester ezzel 53 pontos, a City-nek 47 pontja van. A Leicester tavaly éppen csak megmenekült a kieséstől, most ezzel a sikerrel egyre közelebb az aranyhoz. Igaz a nagy terhelés még nem ért véget, hiszen az Arsenallal szemben is meg kell mutatniuk a tudásukat a jövő héten.

Claudio Ranierinek edzőnek most lesz igazán nehéz dolga, mert most már nyilvánvalóan a bajnoki cím a tét.

Győzelmével második a Tottenham, Klopp nélkül ikszelt a Liverpool.

Premier League, 25. forduló, eredmények:

Rovatok