Index Vakbarát Hírportál

Fenékről bepattanó öngóllal tudta verni a tökutolsót a Barcelona

2016. február 7., vasárnap 13:57

A Barcelona a ligautolsó Levante pályáján játszott a spanyol bajnokság 23. fordulójában. Minden a listavezető mellett szólt:  legutóbbi 13 tétmeccsükből 12-t megnyertek, egy döntetlent játszottak, szerdán, a Király Kupa elődöntőjében 7-0-ra verték a Valenciát, a Messi, Neymar, Suarez hármas a csapat eddigi 105 góljából nyolcvanat lőtt. A csapat 27 meccs óta veretlen, és rámentek Pep Guardiola rekordjára.

Ezzel szemben a Levante 20. helyen van, 17 ponttal, nem véletlen, hogy a valenciai csapat ötöt igazolt a közelmúltban.

Az esélyeknek megfelelően kezdődött a meccs is.

Az első Barcelona-helyzetre 55 másodpercet kellett várni, még 2 perce sem ment a meccs, mikor Messi egy pazar mozdulat után gólt lőtt Iniesta passzából, de a játékvezető tévesen lest ítélt.

Barcelona Goal Wrongly Disallowed (For Offside) against Levante

A Levante gyakorlatilag az első pillanattól kilenc emberrel védekezett, 10 perc után volt két támadásuk, de a kaput nem találták el.

A 17. percben Neymar csavarását bravúrral védte Marino. A 21. percben Jordi Alba futott le az alapvonalig, beadásába a hátvéd Navarro fenékkel ért bele, ezzel az öngóllal vezetett a Barcelona (0-1).

Navarro Own Goal against Levante (1-0)

A 29. percben Pique kapott sárgát kezezésért, a 18 méterről elvégzett szabadrúgás alig ment fölé. Feljött a Levante, voltak helyzeteik, a 38. percben Morales lépett ki egyedül, de kapufát lőtt, nem sikerült az egyenlítés.

A második félidő is hazai helyzettel kezdődött, Claudio Bravo védte Rossi lövését. Nem pörgött a Barcelona, Neymar és Suarez alig volt játékban, Messi sem villogott. Az argentin az 54. percben megint gólt lőtt, de most tényleg lesről, maradt a 0-1; mint ahogy akkor is, mikor Neymar szintén lesről kapufát lőtt.

Az utolsó 25 percre a Levante elfáradt, nem voltak már gólhelyzeteik; a Barcelona pedig kényelmesen játszott. Unalmas lett a meccs, az utolsó 10 percben már mindenki csak a végét várta, majd a 92. percben Messi ugratta ki a kilépő Suarezt, aki külsővel beállította a 2-0-s végeredményt.

Luis Suarez gólja - FC Barcelona vs. Levante

Luis Enrique századszor ült a Bacelona kispadján, csapata a győzelemmel 28 mérkőzés óta veretlen, ezzel beállította a Guardiola-féle csapat a 2010/11-ben felállított klubcsúcsát. A rekorddöntéshez szerdán, a Valencia pályáján, a kupaelődöntő visszavágóján kell megőrizni a veretlenséget.   

Rovatok