Index Vakbarát Hírportál

Hogy nem kergették még el bottal Gary Neville-t?

2016. február 8., hétfő 18:09

9 meccs, 0 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, ezt tudja a Valencia a spanyol bajnokságban december eleje óta, amikor kirúgták az edzőt, Nunót, mert nem jöttek az eredmények. A helyére nagyon váratlanul Gary Neville-t nevezték ki, aki két hónap alatt nem tudott bajnokit nyerni a csapattal. Elvesztette a meccsüket a BL utolsó körében is, múlt héten meg fájdalmas 0-7-be szaladt bele Barcelonában, így a kupakiesés szélére sodródott a csapattal. Igaz, ott legalább az elődöntőig eljutott, és négy meccset megnyert a hatból.

A hétvégén a kiesőjelölt Betis verte őket 1-0-ra Sevillában, és ugyan még így is 12.-ek, vagyis a kiesés nem fenyeget, a drukkerek nyugtalanok.

Az újságírók is azt tudakolták tőle már egy hete, hogy mikor fog lemondani, illetve milyen a helyzete a vezetőségnél, mert a produkció eddig siralmas. Neville nem értette, hogy kérdezhetnek ilyet, és helyretette, majd pár nap múlva átgázolt rajtuk a Barcelona.

A Betis-meccs után a következőket nyilatkozta. "Minden vereség arcon csapás a drukkereknek, a játékosoknak és nekem is. Kínos, hogy nem tudom nekik szállítani az eredményeket, amiket megérdemelnének. Elfogadhatatlan, hogy nem nyertünk a ligában, mióta itt vagyok. De a vezetőségnél rendben vagyok."

Neville-t Peter Lim, a Valencia távol-keleti tulajdonosa vitte Spanyolországba, aki Manchesterben üzletelt vele és pár másik exunitedessel, Ryan Giggsszel és Paul Scholesszal. Összehaverkodtak, és Lim először Giggst akarta megnyerni, de ő visszautasította az ajánlatot, mert a ManUnited kispadjára pályázik. Neville elfogadta.

Ő még mindig bízik benne, hogy fordul a kocka. "Nyilvánvaló, hogy mi hiányzik: háromszor nyernünk kellett volna a játék képe alapján, de nincs meg az a három meccs. Az első pár hétben a csapat szanaszét volt a pályán, de most már látok némi rendet. Nyilvánvaló az is, hol mennek félre a dolgok, a pálya mindkét végén. De már látszik a fejlődés, csak az eredményekben nem, és ez elkeserítő és frusztráló. Néha nem jön a munka gyümölcse."

Érdekes, mire gondolhat Neville, mert Barcelonában a rendszer legkisebb mértékét sem lehetett felfedezni a csapatán.

Bár egy hete az újságírót leteremtette, abban egyetért, hogy eredménykényszerben van. "Tisztában vagyok a következményekkel, ha nem jönnek az eredmények", majd nyilatkozatát egy örökbecsűvel zárta:

A vékony vonal a vereség és a győzelem között annyira vékony.

Szerdán jön a Barca-visszavágó, mivel a Barca C-csapattal utazik várhatóan, ott kinéz egy győzelem a Valenciának, de a továbbjutás a világ csodája lenne. Szombaton az Espanyolt fogadják, ami egy ponttal van a kiesőzóna fölött. Nagyon nyerniük kellene, ha kikapnak, a barcelonai csapat beéri őket pontszámban, 25-25-tel állna mindkét klub.

Rovatok