Index Vakbarát Hírportál

A Barca sosem látott kerettel megy Valenciába

2016. február 10., szerda 15:30

7-0-ról kezd a Barcelona szerda este kilenckor Valenciában, a Spanyol Kupa-elődöntő visszavágóján. Luis Enrique edző az első meccs kiütése után azt mondta, a továbbjutás eldőlt, a visszavágóra így meglehetősen tartalékos 18-as keretet hirdetett.

Hat ifi került a csapatba, sőt, egyikük, Carles Alena még a Barca B keretének sem tagja, ő Tajti Mátyás csapattársa az U18-ban. Ő a legfiatalabb, januárban múlt 18 éves, de Luis Enrique jó ideje szemmel tartja, mert múlt novemberben az ifi BL-ben ilyen gólt rúgott a Romának:

A B csapatból ott lesz Wilfrid Kaptoum, Sergi Samper, Dani Romera, Juan Cámara és Gerard Gumbau, ők Romera kivételével már játszottak tétmeccset a felnőttek között. Tehetségesek, de egyikük sem fogja megváltani a világot, nem valószínű, hogy a nagycsapatban is karriert csinálnak. Erre az abszolút újonc Alenának van jelenleg a legnagyobb sansza.

A nagykeretből tizenketten mennek, közülük egy ember - Rakitic - fix kezdő a Barcában, ő tagja a legerősebb tizenegynek is.

Ter Stegen, Masip, Douglas, Bartra, Munir, Sandro, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Vermaelen és Mathieu csatlakozik még a horváthoz a nagyoktól. Mindenki más pihenőt kapott.

Tippünk a Valencia elleni Barca-kezdőre: Ter Stegen - Aleix Vidal, Bartra, Vermalen, Mathieu - Rakitic, Sergi Samper, Gumbau - Juan Cámara, Sandro, Munir.

Rovatok