Index Vakbarát Hírportál

Dárdai egy lépéssel közelebb élete álmához

2016. február 10., szerda 20:56

Dárdai Pál sokszor elmondta nyár óta, a Herthával ott akar lenni a Német Kupa berlini döntőjében. Most egy újabb lépést tett efelé, a negyeddöntőben 3-2-re verték a másodosztályú Heidenheimot.

A meccs elég ijesztően indult a berlinieknek, a Heidenheim már a tizedik percben vezetést szerzett. Jarstein kapus nem volt elég határozott a szöglet után, és mielőtt felvehette volna a földről a labdát Feick elvitte előle és a kapuba tette.

A Hertha gyorsan reagált, négy perc múlva egyenlített, egy jobb szélen végigvitt akció után Kalou és Ibišević is várta a beadást. Előbbi nem tudta lekezelni, de a bosnyák csatár megoldotta helyette, öt méterről a kapu lőtt.

Öt perc múlva már duplázott Ibišević, a jobb oldalon szinte minden Hertha-támadás akadálytalanul futott végig, a felfutó Weiser megint középre tekert és ezzel második gólpasszát adta.

A Heidenheim a félidő végén még egy veszélyesen tekeredő szabadrúgással került nagy helyzetbe, de a lövés pár centivel elkerülte a kaput.

A második félidő elején már két góllal vezetett a Hertha, az addig főleg jobboldalon akciózó Haragucsi átkeveredett balszélre, és egy nagy szóló után betalált.

A meccs végig elég feszült volt, sok volt a szabálytalanság és a 82. percben újra szoros is lett. Weieser hozott össze egy tizenegyest, amit Schnatterer be is lőtt, 3-2-re feljött a Heidenheim. A Hertha ezután nem kockáztatott, megőrizte az előnyt.

Az álmunk megvalósításához vezető úton ez egy fontos, egyben nagyon nehéz állomás volt" - értékelt a Hertha Twitter-oldalán Dárdai Pál, s hozzátette: nagy csatán vannak túl, a két kapott gólból pedig tanulniuk kell a játékosoknak.

Frissítés: A mérkőzések után nem sokkal ki is sorsolták az elődöntők párosításait. A Hertha Berlinben játszik majd a Dortmunddal április 19-én vagy 20-án, a másik ágon a Bayern München és a Werder Bremen küzd majd a döntőbe jutásért.

Német Kupa, negyeddöntő:
VfL Bochum (II.)-Bayern München 0-3 (0-1)
Heidenheim (II.)-Hertha BSC 2-3 (1-2)
    kedden játszották:
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-3 (1-2)
Bayer Leverkusen-Werder Bremen 1-3 (1-2)

Rovatok