Index Vakbarát Hírportál

Leicester City: Ranieri kimondta, ami jó ideje nyilvánvaló

2016. február 11., csütörtök 09:46

Nem csak azt, hogy mire hajtanak, hanem azt is, miért tehetik ezt meg.

Újabb sorsdöntő rangadót játszik vasárnap a Leicester City, ami a Liverpoolt és a Manchester Cityt már elintézte az előző két fordulóban. A PL-tabellán harmadik - pontszámban második - Arsenalhoz mennek, amitől ősszel 5-2-re kikaptak Leicesterben. A londoniak szintén a bajnokság esélyesei, de annak tartja magukat már a Leicester edzője, Claudio Ranieri is.

A tréner eddig csak a bentmaradásról beszélt, ám most már nem hallgathatja el, hogy ők a Premier League-címért hajtanak.


Most vagy soha! Sosem lesz még egy lehetőségünk, ez az az év, amikor megnyerhetjük a PL-t.

Jövőre, ha minden jól megy, a Leicester a hatodik és a tizedik hely között fog végezni, mert a Liverpool, a Chelsea, a United és a többi nagy elénk kerül - mondta az edző, aki nagyon reálisan látja a helyzetet, és tudja, nem csak maguknak köszönhetik az első helyet:

Azért vagyunk elsők, mert jól játszunk, de azért is, mert a nagycsapatok nem hozzák, ami elvárható tőlük.


Pontosan így van, a felsorolt klubok, plusz a Manchester City és a Chelsea bukdácsolnak, az élmezőnyben egyedül a második helyezett Tottenham hozza a formáját, sőt, erőn felül teljesít, ahogy a Leicester is.

Ranieriéknek öt pontjuk van a Tottenham és az Arsenal előtt, hattal előzik a Cityt. A bajnokság több mint harmada viszont még hátra van, 13 fordulót kell túlélniük a sikerhez.

Kérdés, hogy most, amikor már nyíltan a bajnokságért hajtanak, mennyire fogja ez befolyásolni a futballistákat fejben, hogy bírják el a kétségtelenül növekvő nyomást.

Rovatok