Index Vakbarát Hírportál

Megvan az első igen komoly Dárdai-rekord

2016. február 11., csütörtök 18:57

A Hertha BSC szerda esti 3-2-es heidenheimi kupagyőzelme azért is volt fontos Dárdai Pálnak, mert van most már egy fix pont, amiben többet teljesített edzőként, mint játékosként.

Amikor játékos volt - több mint 14 év alatt - a negyeddöntőig többször is eljutott a berlini klub, de onnan már nem sikerült a továbblépés.

Volt, hogy a Stuttgart, volt, hogy a Köln állította meg a Herthát a sorozatban a nyolc között.

Még májusi kinevezésekor azt mondta, hogy a harmadik fordulóig eljutni alapelvárás, szerda este már tudjuk, lényegesen túlteljesítette a vállalását. Az is szembetűnő, hogy egy másodosztályú csapattal szemben mekkora fölényben játszott a csapata, míg a szezon elején a Bielefelddel szemben ez nem így volt.

A Hertha egyébként 1981-ben volt utoljára elődöntős a Német Kupában, két évvel korábban pedig bejutott a fináléba is, de a hosszabbításban a Fortuna Düsseldorf belőtte a győztes gólt, amivel 1-0-ra nyert.

A klub 4 millió eurót kapott az eddigi szerepléséért, ami összességében nem sok, ám ha azt vesszük, hogy az előző két szezonban másodosztályú csapatokkal szemben maradt alul már a második körben, nem kevés pénz.

2012-ben a sokadik ligás Worms is - szégyenszemre - megoldhatatlan feladatot jelentett mindjárt az első fordulóban a berlinieknek.

Az elődöntőben a Dortmund lesz a rivális, és ebben a sorozatban először játszhat hazai pályán a Hertha. A meccs április 19–én vagy 20-án lesz, a találkozó után a hétvégén a Bayernt fogadják, vagyis pár napon belül két telt házas meccs lesz a Olimpiai Stadionban, erre garantáltan kevesen fogadtak volna.

A bajnokságban második Dortmunddal a bajnokságban az előző hétvégén csapott össze a Hertha, gól nélküli meccs lett.

Elég valószínű, hogy magyar kapitányként is elérte volna azt, amit játékosként nem tudott, az Eb-részvételt, nyáron azonban át kellett adnia az irányítást Bernd Storcknak, nem vállalhatta mindkét feladatot.

Emellett, ha megőrizné a harmadik helyet csapatával a bajnokságban, akkor edzőként beállítaná azt, amiben játékosként volt része: a Bajnokok Ligája szereplést. Vagyis egy újabb sorozatban rekordot írhatna.

Rovatok