Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték be Storckot és Möllert az Újpest-meccsre?

2016. február 13., szombat 21:29

Az Nso.hu információi szerint a magyar szövetségi kapitány, Bernd Strock és segítője, Andreas Möller szombaton délután két NB I.-es mérkőzést is meg akartak nézni, segítőik révén pedig az összes meccsre kíváncsiak voltak. A két német a szombat délután kezdődő tavaszi fordulóból előbb a Puskás–DVTK-meccsre látogattak el, majd meg szerették volna nézni az Újpest–Videoton NB I.-es mérkőzést is, de nem jutottak be a stadionba.

A lap szerint az újpesti biztonsági őrök annak ellenére tagadták meg a két szakembertől a belépést, hogy ott tudtak az érkezésükről, és már a parkolóba sem engedték be őket.

A szövetségi kapitány a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt számos játékost figyel, az Újpesttől Litauszki Róbertre lettek volna kíváncsiak, de csak tévén keresztül nézhették meg a meccset.

Frissítés: Az NSO-nak az Újpest kommunikációs igazgatója, Ágai Kis András azt nyilatkozta, hogy nem a szervezők a hibásak, hanem a rendőrkordonon nem tudott átjutni a szövetségi kapitány. Később a rendőrség cáfolta őt, közleményükben azt írták, hogy a rendőrök átengedték Storckot, akit aztán a civil biztonsági szolgálat tartóztatott fel.

Frissítés 2: Az ügyben az MLSZ is megszólalt, Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a rendőrség verzióját erősítette meg az NSO-nak, miszerint Storckék a rendőrkordonon még átjutottak ugyan, a Szusza Ferenc Stadiun kapujában viszont feltartóztatták őket a biztonsági szolgálat emberei. Az ügyet viszont semmiképp sem a sajtóban tisztáznák az Újpest FC-vel, amelyet a jövő héten levélben is tájékoztatnak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Rovatok