Index Vakbarát Hírportál

95. perces drámával törte meg az Arsenal a Leicestert

2016. február 14., vasárnap 15:08

Az Arsenal bő fél órát emberelőnyben játszva, az utolsó percben szerzett góllal nyerte meg a forduló legfontosabb angol bajnokiját, amivel 2 pontra fogta be a még mindig első helyen játszó Leicester Cityt, később pedig a Tottenham is ugyanennyi pontra jött fel rájuk.

A meccset a hazai Arsenal kezdte talán jobban, de egy közepesen veszélyes helyzetnél nem jutottak tovább, majd 15 perc játék után kezdtek felpörögni az események: előbb Okazaki Sindzsi előtt adódott egy lehetőség, de lesen látták, majd a Leicester-kapus Kasper Schmeichelnek kellett neueresen a saját térfelének közepén felszabadítania, az őrületet pedig Jamie Vardy közeli, a gólvonalon megfogott fejese zárta.

Az Arsenal sem volt veszélytelen, igaz, Olivier Giroud fejesgólját les miatt érvénytelenítették, de legalább volt pár támadásuk, ha a kaput nem is találták el. A Leicester viszont aktívabb volt, aminek az első félidő végén meg is lett az eredménye: Vardy fennakadt Nacho Monrealon a tizenhatos sarkánál, a kiharcolt büntetőt pedig maga értékesítette.

A büntető jogos volt, az viszont mindenképp vitára ad okot, hogy a vendégek támadása egy teljesen egyértelmű szabálytalanságból indult, papíron tehát végig sem vezethették volna az akciót.

A második félidőben aztán egyre nagyobb kockázatot vállalt az Arsenal, amely már a kezdésnél is alaposan meghúzta a tempót. Ez a Leicester leginkább csak sorozatos szabálytalanságokkal tudta megfogni, ami miatt 12 perc alatt négy sárgát is összeszedtek a szünet után, pechjükre viszont ebből kettőt is a védő Danny Simpson, így a szezonban először emberhátrányba kényszerültek.

Az a 35 perc pedig elég volt az egyre nagyobb erőkkel támadó Arsenalnak, hogy ha kis szerencsével is, de felőrölje ellenfelét. Előbb a csereként beállt Theo Walcott egyenlített a 70. percben, majd a 95.-ben jött a bombameglepetés, amikor a szezonban először pályára lépő Danny Welbeck szerezte meg az Arsenalnak a győzelmet egy fejessel.

A Tottenham tartja a lépést

A forduló másik nagy rangadóján a Manchester City fogadta a Tottenhamet, Manuel Pellegriniék pedig sorban a második kiemelt bajnokijukat is elvesztették, miután múlt hétvégén a Leicester Citytől kaptak ki. A meccsen a Tottenham szerzett vezetést Harry Kane büntetőjével, majd hiába egyenlített Kelechi Ihenacho, a hajrában Christian Eriksen eldöntötte a mérkőzést.

A bajnokság ezzel hirtelen nagyon kiélezetté vált, hiszen az 53 pontos Leicester City mögött szorosan ott jön 51 ponttal a Tottenham és az Arsenal, de még a negyedik helyen, jelenleg 47 ponttal álló Manchester City sincs messzire 12 fordulóval a szezon vége előtt.

Rovatok