Index Vakbarát Hírportál

A Barca lepasszolt tizenegyese szabálytalan volt

2016. február 15., hétfő 13:37

A vasárnap esti Barcelona–Celta Vigo-meccsen (6-1) Suárez harmadik gólját, egy trükkös, de erősen vitatható tizenegyesből szerezte.

A szabálytalanságot Messivel szemben követték el, ő is állt a labda mögé a büntetőnél. Eközben egy vendégjátékos és Suárez is a tizenhatos vonala mögött áll, de nem az abból nyíló félkör mögött. 

Technically that penalty shouldn't have counted because Suarez wasn't outside of the D when the ball was kicked pic.twitter.com/nTr4y9npJL

— Beanyman62 (@Beanyman62) 2016. február 14.

A FIFA-szabályok szerint a büntető elvégzése előtt a rúgón kívül az összes játékosnak a labdától legalább 9,15 méterre kell lennie.

A Barcelona gólja szabálytalan volt, mert a labda elrúgása előtt Suárez és egy celtás már belépett a körívbe, tehát nem tartották be az előírt távolságot. A bíró azonban megadta a gólt. Ha észrevette volna a hibát, újra kellett volna rúgatnia a büntetőt.

A tizenegyes nemcsak ezért megosztó, sokan felvetették, hogy a Barca célja ezzel az elvégzési móddal a megszégyenítés lehetett.

A videón érdemes megnézni azt is, hogy Messi valószínűleg Neymarnak szánta a labdát. A brazil  is nagy lendülettel érkezett a labdára, Suárez előle rúgta el a labdát és gólörömnél mintha ezt tenné szóvá Neymar. 

Rovatok