Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: A hétvégén már muszáj nyernünk

2016. február 16., kedd 10:13

A Hertha BSC még úgyis a negyedik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen áll a Bundesligában, hogy 2016-ban három döntetlen (Augsburg, Dortmund 0-0, Bremen 3-3) mellett egyszer veszített (Stuttgart 0-2). Vagyis nem nyert még meccset.

Az ötödik tavaszi fordulóban sem lesz könnyű megszakítani ezt a rossz sorozatot, mert a Wolfsburg lesz az ellenfelük szombaton. Igaz, a klub a hét közben a Bajnokok Ligájában érdekelt, és ha még szeretne kihozni valamit ebből a szezonból, akkor a Gent kiverésében gondolkodik elsősorban. Ettől még erős csapat, Dárdai Pál azonban kiadta a jelszót.

„A hétvégén Valentin-napon a játékosoknak a feleségeknél, barátnőknél kell bónuszpontokat gyűjtögetniük. Szombaton viszont a pályán. Nincs más megoldás, ezt a meccset meg kell nyernünk” – mondta a Berliner Zeitungnak.

Abszolút egyetértett azzal a felvetéssel, hogy ez egy kulcsmeccs lesz, mert ebből a rossz fázisból, amibe kényszerültek, valahogy ki kell jönni. Egy csapat életében mindig vannak ilyenek, mert a bajnokság hosszú.

„Ez a meccs fogja megmutatni, merre felé vezet az utunk” – jelentette ki.

A klubigazgató, Michael Preetz eközben igyekszik levenni a nyomást a játékosokról, és természetesen Dárdairól is.

Azt nyilatkozta ugyanis, hogy neki a kupagyőzelem fontosabb és kedvesebb, mint hogy bejussanak a Bajnokok Ligájába.

A kupában a Hertha hazai pályán fogadja áprilisban a Dortmundot – 35 éve nem játszottak elődöntőt –, ha továbbjut, akkor a Bayern–Werder-párból kapnak ellenfelet a május 21-i döntőre.

Rovatok