Index Vakbarát Hírportál

A Hertha túl lassú, ez lehet a veszte

2016. február 17., szerda 13:17

Túl keveset és nem is túl gyorsan sprintelnek a Hertha BSC játékosai, ezért lehet nehéz majd a Bundesliga legjobbjai között maradni Dárdai Pál csapatának, írja a Bild.

Az előző fordulóban hat meccs után először kapott ki a Hertha, a Stuttgart 2-0-ra verte a berlinieket. Ennek egyik oka a két csapat sebességének különbsége.

A Stuttgart játékosai 262-szer, a herthások viszont csak 187-szer sprinteltek a bajnokin. Hasonló az arány, ha az egész eddigi bajnokságot nézzük. A Stuttgart játékosaira átlagosan 232, míg Hertha-futballistákra 184 vágta jutott. A berliniek ezzel a mutatóval a 18 csapatból a 17-dikek.

Átlagos csúcssebességükkel is a legrosszabbak között vannak Kalou-ék, a 29,87 km/h-val a tizenötödikek a ligában.

A leggyorsabb herthás Mitchell Weiser (34,5 km/h), de ő is csak a huszadik az egész ligában, Haragucsi (34,4 km/h) a 22., de utána nagy a szakadék, a következő berlini, Per Skjelberd (33,5 km/h) már csak a 94.

Dárdai csak annyit mondott a német lapnak, hogy nem foglalkoztatja különösebben ez a statisztika, nekik a kombinációs készségükkel és a labdabirtoklással kell foglalkozniuk, mert abban erősek.

Rovatok