Index Vakbarát Hírportál

Putyinos mezben hergelte a törököket az orosz focista

2016. február 17., szerda 10:47

A Lokomotiv Moszkva futballistája, Dmitrij Taraszov kedden politikai akcióval hívta fel magára a figyelmet.

A novemberben, Törökországban lelőtt orosz vadászgép miatt amúgy is feszült orosz–török viszonyra még rátett egy lapáttal, amikor az Európa-liga-meccs után a meze alatti Putyin-pólót kezdte mutogatni, amelyen a legudvariasabb elnök felirat szerepelt.

 A törökök egyértelmű provokációról beszélnek.

Az orosz klub, valamint Taraszov is komoly büntetésnek néz elébe, mivel az UEFA szigorúan tiltja a politika megjelenését a futballstadionokban.

Taraszov nem kér bocsánatot, sőt furcsa magyarázkodásba kezdett:

Ő az én elnököm. Tisztelem, és meg akartam mutatni, hogy minden körülmények között támogatom. Csak a tiszteletem jele volt kiírva a pólóra.

A szír válság miatt a két ország közti feszültség már a meccs előtt tapintható volt. Isztambulban a hatalmas rendőri készültség ellenére is több helyen támadás érte az oroszokat szállító buszt, amelyet palackokkal dobáltak meg. A rendőrség szerint három embert vettek őrizetbe emiatt.

A meccs visszavágóját (a Lokomotiv a Fenerbahce otthonában 2-0-s vereséget szenvedett) jövő csütörtökön rendezik Moszkvában, szinte biztosan Taraszov nélkül.

Friss. Az UEFA már bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít Taraszov ellen. Az R-Sport orosz hírügynökség UEFA-közeli forrásból úgy értesült, hogy legalább tíz mérkőzésre eltilthatják a játékost, és a Lokomotiv is számíthat szankciókra, mivel az európai szövetség általában nagyon komolyan fellép a politikai tartalmú üzenetek ellen. Igor Lebegyev országgyűlési képviselő, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja élesen bírálta, ostobaságnak nevezte Taraszov tettét.

Rovatok