Index Vakbarát Hírportál

Messi berúgta a 300., majd a Barca 10000. gólját

2016. február 17., szerda 19:18

Egy büntetőt azért kihagyott a Barcelona, a vége így is 3-1.

A 16. fordulóból maradt el a Sporting Gijon-Barcelona a spanyol bajnokságban még decemberben, mert a Barcának a klub-vb-n volt jelenése. Szerdán fél héttől pótolták, hogy vége legyen az esti BL-meccsek kezdetére.

A Barcelonánál volt a labda, többet is mint szokott, de egy távoli Messi-lövés kellett, hogy megtörjék a remek gijoni védekezést: úgy 25-ről, ballal lőtte ki a jobb alsót az argentin. A labda út közben valószínűleg súrolt egy védőt, így lett egészen pontos.

Ez volt 300. találata a ligában, de sokat nem örülhetett, mert a Gijon egy nagyszerű ellentámadásból, az utolsó emberig kipasszolva, Carlos Castro góljával egyenlített.

Nem kellett sok a Barcának, öt perc múlva jött a viszontválasz. Suarez tartotta meg nagyszerűen az ötös sarkánál Messi passzát, de nem tudott kapura fordulni, így inkább visszatette lövésre Messinek, aki bal külsővel kegyetlenül a léc alá bombázott.

A Barcelona történetének 10000. gólját szerezte, ő lőtte a 9000.-et is, 2010-ben.

Messi a következő akcióból nagyjából el is dönthette volna a meccset, de ziccerből eleresztett lövését a kapus remekül védte, a kipattanót pedig Neymar kapufára csavarta.

A Barca a szünetben 2-1-re vezetett.

Neymart a 60.-ban buktatták, a kapus csúszott ki rá, a bíró befújta a büntetőt. Neymar négyet, Messi kettőt rontott már a szezonban, így Suarez ment oda, aki eddig az idényben 1/1-gyel állt. Most viszont elhibázta, a kapus kiütötte a lövését.

Hetedik büntetőjét szúrta el a Barcelona az idényben, az MSN mindhárom tagjának 50 százalékos a mérlege a tizenegyespontról, azaz rém gyenge.

Csapatszinten is 50 százalékon állnának, ha nem lenne Messi vasárnapi büntetője, amit lepasszolt, és Suarez berúgta.

Suarez öt percre rá javított, jó labdát kapott, megfordult, lerázta a védőjét kis szerencsével, és ballal a jobb kapufához nyesett, 3-1-re alakítva az eredményt. 40. gólja a szezonban, Messi és Ronaldo után ő a harmadik Barca-futballista, akinek sikerült ennyit elérnie. (Ronaldo 96-97-ben 47-tel végzett.)

A végeredmény 3-1 lett, a Barcelona hat ponttal vezet az Atletico és héttel a Real Madrid előtt a bajnokságban, immár azonos meccsszámmal állnak mindhárman.

A szerda egyetlen negatívuma a Barcának, hogy Sergi Busquets a labda eldobásáért kapott egy sárgát, így szombaton Las Palmason nem játszhat.

A Barca 31 meccse veretlen, október 3-án a Sevilla verte meg legutóbb.

Rovatok