Index Vakbarát Hírportál

Blatter: Olyan nincs, hogy valaki megvegyen egy vb-t

2016. február 20., szombat 13:33

Február 26-án, vagyis kevesebb, mint egy hét múlva tartja a FIFA rendkívüli kongresszusát, hogy megválasszák az új elnököt, a korrupciós ügyek miatt eltiltott 79 éves Sepp Blatter viszont továbbra is kitart saját ártatlansága mellett.

A svájci exelnök a The Timesnak adott interjújában fejtette ki, hogy szerinte Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök arra kérte Michelle Platini korábbi UEFA-elnököt, hogy ne az Egyesült Államokra szavazzon a később Katarnak adott 2022-es világbajnokság rendezésére pályázó országok közül, bár ezt a vádat Platini már tagadta.

„Olyan nincs, hogy valaki megvegyen egy vb-t, arról a főbb politikai erők döntenek” – mondta Blatter a brit lapnak, aminek magát is mentegette, kijelentette ugyanis, hogy miután Platini közölte vele, hogy a francia kormány kérése alapján szavaz majd a 2022-es vb rendezőire, tudta, hogy nagy a baj, de már késő volt, hogy bármit tegyen.

Az eltiltása kapcsán, melynek ügyében a hét elején hallgatták meg a FIFA zürichi központjában, annyit mondott, hogy se embert nem ölt, se bankot nem rabolt, se pénzt nem lopott sehonnan, és még az exbarátnőivel is tisztességgel bánt, ezért nem érti, miért kell bűnhődnie.

Blattert nyolc évre tiltotta el minden sporthoz kapcsolódó ügytől a FIFA Etikai Bizottsága, amely szerint jogtalanul fogadott el egy 1,3 millió fontos összeget. Blatter ellen hűtlen kezelés miatt továbbra is eljárás folyik.

A jövő heti elnökválasztáson Ali bin al-Husszein jordán herceg, a francia Jérome Champagne, a bahreini Salman Bin Ibrahim, illetve a dél-afrikai Tokyo Sexwale indulnak.

Rovatok