Index Vakbarát Hírportál

BL-csapat ellen mentettek pontot Dárdaiék

2016. február 20., szombat 17:31

Nagy tétje volt a Hertha BSC szombati, Wolfsburg elleni bajnokijának, hiszen egy esetleges győzelemmel (vagy akár már döntetlennel) Dárdai Pál csapata visszakerülhetett volna – a vasárnapi Bayern Leverkusen-Borussia Dortmund meccs végeredményétől függően – a dobogóra.

A meccset viszont a szerdán a BL-ben a Gent ellen pályára lépő Wolsburg kezdte jobban, de igazán komoly fölényt nem tudott kialakítani. Az első félidő említhető veszély nélkül ment le, a második félidő elején viszont hamar, nyolc perc alatt vezetést szereztek a vendégek. Vieirinha beadása után Marcel Schäfer keresztlövése ment a kapuba.

A hátrányba került Hertha fokozatosan növelte a tempót, és ha némi szerencsével is, de nem sokkal később kiegyenlített. A kisebb kapushibából kialakuló helyzet elején a Wolfsburg elsőre még mentett a gólvonalról, de másodikra Salomon Kalou a kapuba épp csak visszaérő Koen Casteels mellett kiegyenlített.

Kalou egyenlítése után óvatosabban kezdtek játszani a csapatok, de így is volt nagy helyzet, A Hertha a hajrában egy szöglet után úszta meg, hogy újra hátrányba kerüljön, amikor Dante fejesébe Luiz Gustavo piszkált bele a kapu előtt, ám a kapufa megmentette a berlinieket, pár perccel később pedig Rune Jarstein mutatott be másodpercek alatt két nagy védést is.

Ezek után újabb izgalom nem volt a mérkőzésen, így az 1-1-es döntetlennel vasárnap délutánig biztosan újra harmadik helyen marad a Hertha.

A Bayern Münchennek némi meglepetésre hátrányból kellett felállnia a Darmstadt ellen, amely az első félidő közepén Sandro Wagner góljával szerzett vezetést. Pep Guardioláéknak ráadásul csak a szünet után sikerült az egyenlítés, majd a fordítás: előbb Thomas Müller rúgott duplát, majd a végén Robert Lewandowski állította be a 3-1-es végeredményt.

Müller második gólja egészen pazarra sikerült, a védők között hanyatt esve, majdnem ollózó mozdulattal húzta a kapuba a labdát. Győzelmével a Bayern 11 pontra növelte előnyét a vasárnap játszó Dortmund előtt.

Kleinheisler László végig a padon maradt, nem kapott lehetőséget az Ingolstadt ellen 2-0-s vereséget szenvedő Werder Bremenben.

Eredmények

Bayern München-Darmstadt 3-1

Borussia Mönchengladbach-Köln 1-0

Hertha BSC-Wolfsburg 1-1

Hoffenheim-Mainz 05 3-2

Ingolstadt-Werder Bremen 2-0

Rovatok