Index Vakbarát Hírportál

A kieséssel küzdő kiscsapat néha kínosan beszorította a Barcelonát

2016. február 20., szombat 18:04

A hónapok óta remek formában lévő, 17 forduló óta veretlen Barcelona a kiesőhelyen álló Las Palmas otthonában, a Kanári-szigeteken lépett pályára a spanyol bajnokság 25. fordulójában.

A bajnoki címvédő, és a ligát hat ponttal vezető csapatban Messi, Neymar és Suárez is kezdett. Luis Enrique edző nem tartalékolt túlságosan a jövő heti, Arsenal elleni BL-meccsre, legnagyobb sztárjait meccshelyzetben hangolta a komolyabb terhelésre.

A kiscsapat agresszív letámadással kezdett, négy perc alatt egy lövést és egy szögletet hoztak össze. Öt percig bírták: a második Barca-támadásnál Iniesta ugratta Jordi Albát, a belőtt labdát Suárez 8 méterről belsőzte a léc alá (0-1). Az uruguayi ősszel is lőtt kettőt a Las Palmasnak, összesen ez volt a 25. bajnoki gólja.

A 10. percben egyenlített a Las Palmas: Jose Willian erőszakosan vett át egy sarkazós passzt a 16-oson, és a brazil onnan már könnyű gólt lőtt.

Iniestának volt egy lövése a gól után, de inkább a hazai csapatról szólt, a Barcelona térfelén zajlott a meccs. A 26. percben Suárez hat méterről fejelt mellé, nagy gólhelyzet volt.

A 39. percben Suárez varázsolt az alapvonalnál, bepasszolt labdájából Messi lőtt, ezt még bravúrral védte Javi Varas kapus, de a kipattanóból Neymar ballal belőtte a Barcelona második gólját (1-2). Az akció egyébként lesgyanús helyzetből indult.

A 48. percben Suárez megint a kapufát ütötte-rúgta dühében, mert újabb nagy helyzetet hagyott ki: ezt most öt méterről, lábbal. A 60. percben Willian második gólját lőhette volna, de 3 méterről az oldalhálóba lőtt. Innentől egyre gyengébb lett a meccs, a Barcelona nem erőltette, a Las Palmas elfáradt. A 83. percben így is egyenlíthettek volna, de Araujo lövése mellé ment. Sőt, az argentin közvetlenül a lefújás előtt is egyenlíthetett volna, akkor sem találta el a kaput.

Az önmagához képest gyengén játszó Barcelona 2-1-re nyert, a minden sorozatot figyelembe vévő 32 meccses veretlenségi szériája tovább nyúlt, és változatlanul vezeti a bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában az Arsenal ellen ennél több kell majd.

Eredmények

Primera División, 25. forduló:
Espanyol-Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)
Las Palmas-FC Barcelona 1-2 (1-2)

Real Betis-Sporting Gijón 1-1 (0-0)
Celta Vigo-Eibar 3-2 (2-0)

Rovatok