Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea tönkreverte a Man Cityt

2016. február 21., vasárnap 19:10

A Chelsea jutott az angol FA Kupa legjobb nyolc csapata közé, miután kiütéssel 5-1-re győzte le a Manchester Cityt. A mérkőzés az első félidőben még kiegyenlített volt, Diego Costa 35. percben szerzett vezető gólját az élete első tétmeccsét játszó, mindössze 19 éves David Faupala két perccel később még kiegyenlítette.

Aztán a második félidőben jött a londoni henger. A 48. percben Willian, öt perccel később Gary Cahill, majd később Eden Hazard és Bertrand Traoré is betalált.

A Chelsea úgy nyert simán, hogy a csereként beálló Oscar a 75. percben még 11-est is hibázott. A találkozó izgalmai mellett Andre Mariner még pénzt is gyűjtött, a pályára dobott aprókat szedte össze.

Andre Marriner picks up the coins thrown at the City players by the Chelsea fans. pic.twitter.com/rgNcobI879

— Ben (@DeTurningCruyff) February 21, 2016

A nap meglepetése, hogy otthon esett ki a kupából a bajnokság második helyén álló Tottenham is, a Crystal Palace nyert a White Hart Lane-en. A West Ham viszont gálázott, idegenben, 5-1-re győzte le a Balckburnt.

Az Arsenal és a Hull ismétel majd. Továbbjutott a Reading, a Watford, az Everton. Aztán vasárnap a West Ham, a Crystal Palace és a Chelsea. Hétfőn rendezik majd a ShrewsburyTown-Manchester United meccset.

A negyeddöntő párosításai

Reading-Crystal Palace

Everton-Chelsea

Arsenal vagy Hull City - Watford

Shrewsbury vagy Manchester United - West Ham United

Rovatok