Index Vakbarát Hírportál

Mata jól átverte a sorfalat

2016. február 22., hétfő 22:36

Ha van sorozat, ahol egyelőre jól megy a Manchester Unitednek idén, az az FA kupa, hiszen sorban harmadik győzelmüket aratták itt, még ha a legutóbbi siker a harmadosztályú Shrewsbury Town ellen jött is.

A továbbjutás kicsit nehézkesen, egy talált góllal indult, a vége viszont annál simább lett. Az első félidő vége felé, a 37. percben Chris Smalling maradt valahogy elöl a Unitedből, és ha már így tett, egy elé fejelt labdát kapura is tűzött. Az viszont megpattant egy védő combján – pont így lett védhetetlen a lövés, így a vendégek az előző szezonban négy gólt szerző védő találatával jutottak vezetéshez.

A folytatásban viszont remekül játszott a Manchester United, bár ehhez hozzátartozik, hogy egy harmadosztályú kupaellenféllel szemben ez nem annyira nehéz. Az első félidőt záró Juan Mata-szabadrúgásgól ennek ellenére pazar volt. A spanyol nagyszerűen csavarta el a sorfal fölött a labdát az alig 17-18 méterről elvégzett szabadnál, ráadásul a lövés is szépen csapódott, miután elment a hazai játékosok fölött, nem csoda, hogy a kapusban álló Jayson Leutwiler nem is mozdult a lövésre.

A második félidőben végül Jesse Lingard állította be a 3-0-s végeredményt Ander Herra gólpasszából. Az FA kupa negyeddöntőjébe jutó manchesteri csapat a West Ham Uniteddel találkozik majd, ezen kívül Reading-Crystal Palace, Everton-Chelsea negyeddöntők lesznek még, a Watford pedig az újrajátszásig jutó Arsenal-Hull City párharc győztesével játszik majd.

Rovatok