Index Vakbarát Hírportál

Beckham se csavarhatta volna be jobban

2016. február 24., szerda 09:55

A negyeddöntők első meccseit rendezték a CONCACAF (az észak-, és közép-amerikai futballszövetség) Bajnokok Ligájában és az Egyesült Államok-beli Seattle Sounders a mexikói Club Américát fogadta.

A meccs hőse Clint Dempsey volt, de csapatának így is be kellett érnie egy 2-2-es döntetlennel.

A legszebb jelenetét a 44. percben láthatta a CenturyLink Field 42 836 nézője: Dempsey szabadrúgásból, védhetetlenül csavarta a bal felsőbe a labdát.

Az amerikai válogatott futballista később egy fejesből ismét vezetést szerzett a Soundersnek, de a Club América kétszer is egyenlített.

Dempsey még mindig csodás gólokat lő

A 32 éves csatár a tavalyi szezonban 23 bajnoki meccsen 12 gólt lőtt. 2006-ban, a New Englandből került a Premier League-be, hét szezonon át a Fulham, majd a Tottenham futballistája volt, 2013-ban tért haza, és játszik azóta is a Seattle-ben. Az amerikai válogatottban 120 meccsen játszott eddig és 48 gólt szerzett.

A meccs visszavágóját helyi idő szerint március 3-án rendezik. Érdekesség még, hogy a CONCACAF BL negyeddöntőjébe 4-4 amerikai és mexikói csapat jutott, azonos országbeli nem került egymással szembe, így akár még házidöntő is jöhet a sorozatban.

Rovatok