Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: Kanos játékosokat akarok a pályán

2016. február 24., szerda 21:04

A Manchester United a szezonban az FA-kupán kívül mindenhol szenved, a múlt héten a dán kiscsapattól, a Midtjyllandtól kapott ki 2-1-re. A csütörtöki visszavágón a United továbbjuthat a legjobb 16 közé, de ehhez, Louis van Gaal edző szóhasználatával élve kanos játékosok kellenek.

A MU-edző az FA-kupában nagy gólt szerző Juan Matával ült ki a sajtótájékoztatóra. Az egyik újságíró megkérdezte tőle, hogy mit vár el a játékosaitól. Van Gaal kicsit elgondolkodott, nagyon találónak érezte a kérdésben említett vágy szót, majd továbbgondolta az ügyet.

Van Gaal: Kanos játékosokat akarok a pályán

„Vágyat, éhséget, és ahogy sokszor használom ezt a szót, kanosságot" – mondta a holland edző, aki kinézett Matára is. A játékos csak vigyorgott, és bólintott, hogy Van Gaal tényleg így szokott beszélni.

A tréner elemezte a Midtjyllandot is, ami szerinte nagyon jól szervezett csapat, sosem kapott ki még angol csapatoktól, és jól csinálják az átlós letámadást is. Az edző szerint a MU-nak a labdatartásban kell fejlődnie, és a labdákat is gyorsabban kell majd felvinniük, hogy veszélyesebbek legyenek.

Van Gaal arról is beszélt, hogy a csapatot ért kritikák a játékosok teljesítményére is hatnak, de meg kell próbálniuk erről megfeledkezni.

Van Gaal kanosozásáról a dánok edzőjét, Jess Thorupot is megkérdezték. Azt mondta, csak nevettek rajta. "Azt azonban nem tudom, hogy hozta a játékkal kapcsolatba."

Rovatok