Index Vakbarát Hírportál

10-0, új rekord az Európa Ligában

2016. február 25., csütörtök 21:34

Az Európa Liga csapatai a 16 közé jutásért játszottak csütörtök este, és elsőként a török Fenerbahce biztosította be a továbbjutását. Az orosz Lokomotiv Moszkva közel állt ahhoz, hogy ledolgozza a kétgólos hátrányát, de a hajrában a törökök uralták a játékot, egyenlítettek, és megérdemelten mentek tovább.

A Valencia pedig csodás átalakuláson ment keresztül az elmúlt pár hétben, mert a bajnokságban is nyertek kétszer egymás után, az osztrák Rapidot pedig 10-0-s összesítéssel múlták felül. Mielőtt legyintenénk erre az eredményre, a Rapid 5 győzelemmel, a spanyol Villarreal előtt került be a csoportkörből az egyenes kieséses szakaszba.

Tíz gólt még egyetlen csapat sem kapott a sorozat ezen szakaszában.

Két német csapat búcsúzott, az Augsburg liverpooli veresége papírforma, a Schalke hazai 3-0-s zakója a Sahtartól a játéknap egyik legnagyobb meglepetése.

A Leverkusen kettős győzelemmel lépett át a portugál Sporting Lisszabonon, ahogy a Dortmund is a Portón.

A Manchester United ugyan hátrányba került a dán Midtjylland ellen, de még az első félidőben sikerült egyenlítenie egy öngóllal. A fordulás után összekapták magukat az angolok, a vendégcsapat pedig ezt a tempót már nem bírta, és végül 5-1-re kapott ki. A MU-nak az is belefért, hogy még egyenlő állásnál Juan Mata kihagyjon egy tizenegyest. A mérkőzést Vad II István vezette.

A tavaly a sorozatban elődöntős Napoli már most búcsúzott, ahogy egy másik olasz klub is, a Fiorentinának ugyanis esélyt sem hagyott a Tottenham. Paulo Sousa csapata így most már a BL-indulást jelentő helyekért küzdhet a bajnokságban.

A legnagyobb dráma a Basel-St.–Etienne-meccsen volt, mert a hazai csapat azért hajt, hogy hazai pályán játszhassa a májusi döntőt. 1-0-ra vezettek a 90. percben, amikor a franciák egyenlítettek, de volt még egy fordulat a meccsben, mert a svájciak bevitték a győztes gólt, és idegenben lőtt több góllal továbbjutottak.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, visszavágók:

Rovatok