Index Vakbarát Hírportál

Blatter nem bír leállni Platini alázásával

2016. február 25., csütörtök 10:06

Pénteken választ új elnököt a FIFA rendkívüli zürichi kongresszusán, de Sepp Blatter biztosan nem lehet ott, attól függetlenül, hogy nyolcéves eltiltását hat évre csökkentették szerdán.

Ettől még elmondta a véleményét a kialakult helyzetről, és továbbra is úgy véli, hogy leginkább az amerikaiak tehetnek arról, hogy a FIFA-ra lecsaptak a hatóságok tavaly. 

Blatter okfejtése szerint, ha a 2022-es világbajnokság rendezési jogát az amerikaiak nyerték volna el a katariak helyett, akkor az FBI sem szállt volna rá a FIFA-ra, mert boldogak lettek volna az eredménnyel. "Én pedig békésen töltöttem volna ki az utolsó négy évemet" - mondta a francia L'Equipe-nek.

Blattert ugyan újraválasztották tavaly májusban, de néhány nappal később lemondott, mert sokan nem akartak elfogadni, hogy marad a FIFA élén. 

Most azt is elmondta, hogy magára maradt, miután az FBI megbízásából a svájci hatóságok több FIFA-tagra lecsaptak tavaly májusban az éves kongresszus előtt, és a mai napig nem érti, hogy az azóta szintén eltiltott Michel Platini miért kérte azt tőle, hogy mondjon le.  Csak arra tud gondolni, hogy Platininek sejtése volt arról, hogy mi készülődik a háttérben,és végképp el akarta takarítani őt a FIFA-ból, hogy elnök lehessen, de végül ez sem sikerült neki. "Michel jobb focista volt, mint politikus" - jegyezte meg. 

Platinit azért tiltotta el a FIFA, mert kiderült, hogy Sepp Blattertől kenőpénzt fogadott el. Pedig indult volna a FIFA-elnökségért, és ő lett volna a legnagyobb esélyes. 

Rovatok