Index Vakbarát Hírportál

Megvan az első tavaszi győzelem Dárdaiéknak, maradnak a dobogón

2016. február 26., péntek 22:22

A péntek estére kiemelt Köln-Herha BSC mérkőzés előtt Dárdai Pál csapata szerezte a második legkevesebb pontot a Bundesliga idei kiírásának tavaszi szakaszában, hiszen a legutóbbi öt meccsen négy döntetlent és egy vereséget hoztak össze.

A Köln elleni mérkőzés sem indult könnyen, amolyan herthás meccs volt: sok mezőnyjáték, pár közepesen veszélyes helyzet. Ez egészen a 43. percig tartott, amikor Vedad Ibišević a két csapat szeptember 22-i mérkőzését másolva ismét a 43. percben talált be. A rossz hazai felszabadításból induló akció végén Salomon Kalou hozta ziccerbe bosnyák csatártársát, az pedig nem is hibázott, 11 méterről a kapuba gurított.

A második félidő elején inkább a Hertha játszott veszélyesebben, a félidő közepétől viszont az egyenlítésért hajtó Köln átvette az irányítást, bár komoly fölényt nem tudott kialakítani a berliniek kapuja előtt. Veszélyes helyzetük viszont így is akadt, de Rune Jarsteinnek csak egyszer kellett komolyabban közbeavatkoznia, a többi lövés elkerülte a kapuját.

Vagy épp kapufára ment, mint Anthony Modeste pöckölése a 82. percben – a norvég kapus inkább csak nézte vetődés közben, hol köt ki a mélyről, Marcel Risse által beívelt labdájából kialakult helyzet végén a lövés. Jarstein a lefújásig nem unatkozott, de a kulcsfontosságú pillanatokban jól védett, a Hertha pedig remekül megtartotta a vezetést az állandó felszabadításokkal.

Az 1-0-s győzelem az első nyert meccse volt a bajnokság tavaszi felében Dárdai Páléknak, ezzel viszont még egy fordulót biztosan a dobogón töltenek. A harmadik helyen álló Herthának 39 pontja van, mögöttük 35 ponttal jön a Leverkusen és a Mönchengladbach, 34-gyel pedig a Schalke. A Köln maradt a középmezőnyben.

Rovatok