Index Vakbarát Hírportál

18 éves, első meccsén két góllal mentette meg a MU-t

2016. február 26., péntek 11:11

Egész valószínűtlen hőse lett a Manchester Unitednek a csütörtök esti, Midtjylland elleni Európa Liga-meccsen. A kezdés előtti melegítéskor ugyanis megsérült a kezdőnek szánt Anthony Martial, úgyhogy a helyére egy 18 éves újonc, Marcus Rashford került, aki életében nem játszott még a felnőttek között. 

A húzás bejött. A dán kiscsapat 2-1-es előnyből kezdte az EL-visszavágót, újra vezetett, majd öngólt vétett. A második félidőben 1-1-re álltak a csapatok, a manchesterieknek ez volt a mérkőzés kritikus szakasza, mert hiába voltak fölényben, és próbálkoztak lövésekkel, csak nem sikerült betalálni. Aztán a 63. percben Mata visszakanalazott egy labdát, amit első érintésből a kapuba vágott a 18 éves Rashford. 

Rashford gólt lő

Ezzel hosszabbításra állt a párharc, de a 75. percben megint jött a támadó: üresen maradt a tizenhatoson belül, és Varela nagyszerű ívelt passza után megint egyből a kapuba talált. 

Rashford gólt lő

Ezután még volt egy veszélyes fejese, de maradt kétgólos, viszont a csapata ötnél állt meg: a hajrában Herrera tizenegyesből talált be, míg a meccs legjobbja, Memphis Depay a tizenhatoson kívülről lőtte ki a jobb alsót. 

Az 1997-ben született Rashford tősgyökeres manchesteri, eddig a United utánpótlás csapataiban és az angol utánpótlás válogatottakban játszott. Klubja U21-es csapatában decemberben lőtt először gólt, a Leicester City elleni 6-1-es győzelemkor. Kétszer már volt korábban a felnőtt csapat keretében is, de a Leicester és a Watford ellen sem cserélte be Van Gaal.

A mostani bevetésében nagy szerepe lehet a segédedzőként dolgozó Ryan Giggsnek is, na meg annak, hogy a manchesterieknél tizenhárom sérült van. A klub akadémiáját vezető Nicky Butt is dicsérte korábban Rashfordot, mert azi ifi-BL-ben jó teljesítményt nyújtott, a robbanékonyságát és a gólérzékenységét emelte ki. 

A csütörtök esti meccs után Van Gaal azt mondta, hogy Rashford hihetetlen, de olyan csatárokra van szükségük, akik folyamatosan jól teljesítenek. Több olyan fiatal volt az utóbbi években a MU-ban, akik berobbantak, például az olasz Macheda vagy a belga Januzaj, de megragadni egyiküknek sem sikerült. Rashford most erre rácáfolhat. 

Rovatok