Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ-nél örülnek a FIFA új elnökének

2016. február 27., szombat 12:45

Péntek este a svájci Gianni Infantinót választották meg a FIFA következő elnökének, az ő feladata lesz, hogy gatyába rázza nemzetközi futballszövetséget, amely története legsötétebb korszakát igyekszik lezárni. 

Infantinót az európai szövetségek, köztük a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatta, és örülnek is annak, hogy ő lett a FIFA elnöke.  

"Azzal, hogy európai vezetője lesz a nemzetközi szövetségnek, a kontinens labdarúgásának érdekei kiemelt hangsúlyt kaphatnak a következő időszakban, de ennél is fontosabb, hogy Gianni Infantino a szolidaritásra építve a labdarúgás fejlesztését és hosszabb távú érdekeit figyelembe véve fogja végezni a munkáját - mondta Berzi Sándor, az MLSZ nemzetközi ügyekért felelős alelnöke az mlsz.hu-nak.

Berzi szerint fontos, hogy az elmúlt években UEFA főtitkáraként dolgozó Gianni Infantino az Európán kívüli szavazókat is meggyőzte, ez korábban nem volt jellemző az elnökválasztásokon.

Már az első körben is ő kapta a legtöbb szavazatot, a második kör végeredménye pedig egyértelműen azt mutatja, hogy a világ nagyon sok részéről kapott támogatást az új elnök. 

Rovatok