Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético megfojtotta a Realt: tovább süllyed Zidane csapata

2016. február 27., szombat 17:51

A harmadik Real Madrid a második Atlético Madriddal játszott városi rangadót szombat délután, kellett volna nagyon a győzelem a hazaiaknak, mert már a forduló előtt is kilencpontos lemaradásuk volt a Barcelona mögött.

Az első negyed órában aktívabb volt a vendégcsapat, még helyzeteik is voltak. Viszont a Realnak csak az első fél óra után jött az első igazi lehetősége, az is pontrúgásból: Cristiano Ronaldo huszonhat méterről bombázott rá egy szabadrúgást, Oblak csak öklözni tudta a labdát.

Majdnem tíz perccel később az Atléticótól Griezmann-nak volt egy hatalmas lövése jó húsz méterről, Keylor Navas tolta ki szögletre a labdát. Hamar jött az újabb helyzet: Koke próbálkozását kellett a Real-kapusnak kiszednie a rövid sarokból. 

A félidő végére felpörgött, aktívabb lett az Atlético, nagyon kellettek Navas védései, hogy a Real ne hátrányban menjen a szünetre. 

A második félidő elején Cristiano Ronaldo került ziccerbe egy védőhiba után, azonban a portugálnak nem sikerült kilőnie a hosszút, a labda a kapufa mellett zúgott el. Az Atléticónak viszont már sikerült a kapuba találnia: egy labdaszerzéssel indult támadás végén a francia Griezmann kapta vissza a labdát Filipe Luistól, és laposan a rövid sarokba lőtt. 

Zidane lekapta James Rodriguezt a pályáról, Lucas jött a helyére, de a támadójáték továbbra se nagyon működött, a 60. percig egyetlen kapura lövése volt a Realnak. Az Atlético veszélyesebb volt, amikor a kapu közelébe került, Saúl a 65. percben növelhette volna az előnyt, de a lövése elakadt Navasban. 

Nem sokkal később jött Ronaldo legnagyobb lehetősége: tök üresen fejelhetett az ötösről, de a labda középre ment, szóval Oblaknak nem kellett nagyon megerőltetnie magát. Az utolsó húsz percben egyre inkább beszorult a vendégcsapat, továbbra is Ronaldo volt a legaktívabb a Realnál.

Az Atléticónak sikerült kihúznia a végéig az előnnyel, és szupervédekezésével megnyerte a meccset 1-0-re, ezzel már négy ponttal előzi a harmadik Realt, és zsinórban hatodjára maradt veretlen a városi rivális ellen. Ha a Barcelona veri vasárnap a Sevillát, akkor Zidane csapata már tizenkét pontos lemaradásban lesz. 

Rovatok